Aberatia zilei: O primarie se inchide o luna. 4 angajati candideaza, 2 sunt sot si sotie

Vineri, 01 Aprilie 2016, ora 10:38
5892 citiri
Aberatia zilei: O primarie se inchide o luna. 4 angajati candideaza, 2 sunt sot si sotie
Foto: Digi 24 TV

Patru dintre cei 18 angajati ai Primariei Popesti din judetul Valcea sunt hotarati sa candideze pentru functia de edil la alegerile locale din 5 iunie, prin urmare, cel mai probabil, primaria se va inchide timp de o luna, pe perioada campaniei.

Doi dintre competitori sunt actualul primar si sotia lui, care merg dupa deviza "unde-s doi, puterea creste".

In familia Serban pare sa se dea o lupta electorala extrem de serioasa. Tatal, Constantin, este deja la al doilea mandat de primar, dar mai vrea unul, el urmand sa candideze din partea UNPR.

Cel mai puternic contracandidat este chiar sotia lui, Rowena, care ocupa in prezent functia de sef al Serviciului de Taxe si Impozite din Primarie (sesizati vreun conflict de interese?), care va candida din partea Partidului Social Romanesc, informeaza Digi24.

Bagata la mijloc, fiica sotilor Serban a decis: o sustine pe mama.

"Nu sunt rivala cu nimeni!", a declarat Rowena Serban, intrebata fiind despre rivalitatea din familie. Si chiar asa e, pentru ca sotii Serban nu par sa se infrunte cu adevarat, pe taram electoral cel putin. Sotia e convinsa ca sotul ei s-ar bucura daca ea ar castiga. "Invers? Ma bucur mai mult sa castige el", a adaugat ea.

Cu alte cuvinte, cata vreme mandatul de primar (cu toate responsabilitatile si beneficiile lui) ramane in familie, nu-i nicio problema, totul e sa nu-l obtina altcineva.

"Va fi o campanie serioasa si corecta. Fiecare isi spune partea lui", a comentat si Constantin Serban. Intrebat daca ar fi invidios in cazul in care ar fi invins de sotie, primarul a sustinut ca nu.

"Nu, n-avem cum, suntem in aceeasi familie. Mai ales ca e consiliata si de fiica mea", a explicat el, recunoscand implicit ca toata tevatura e considerata, de fapt, o afacere de familie.

Nu suntem singurii care si-au dat seama de ridicolul situatiei, si locuitorii comunei s-au aratat contrariati. "De ce sa candideze sot si sotie? Sunt destui oameni in comuna", a intrebat pe drept un localnic.

Dar in cursa electorala intentioneaza sa se inscrie cel putin alti doi candidati, care lucreaza (cum altfel?) in Primaria Popesti.

Viceprimarul Gheorghe Tirca spune ca mandatul actualui primar "nu merge bine", pentru ca "a promis niste lucruri si a facut total invers", asa ca trebuie inlocuit.

La randul ei, Aurora Magura, sef al Serviciului de Asistenta Sociala, spune ca a decis sa candideze "la cererea mai multor oameni din localitate", nu neaparat "impotriva actualului primar".

Conform presei locale, jocurile politice pe care le fac partidele in comuna valceana Popesti ar fi demne de a fi ecranizate intr-un serial de tip "House of Cards", insa nu intram in amanunte.

Semnalam doar faptul ca, potrivit legii, pe timpul campaniei electorale, candidatii trebuie sa se autosuspende din functiile publice, asa ca Primaria Popesti va pune lacat la poarta timp de o luna. Astfel, Legea nr. 188/1999 privind Statutul functionarilor publici - republicata si actualizata 2016 prevede la art.95 ca raportul de serviciu se suspenda la initiativa functionarului public "pentru participare la campania electorala".

Actualul primar spune ca e foarte probabil ca institutia sa fie inchisa in perioada 6 mai - 5 iunie, adica pana dupa alegerile locale.

ABERATIE, aberatii, s.f. 1. Abatere de la ceea ce este normal sau corect. 2. Ceea ce este inadmisibil, absurd; absurditate, ineptie, prostie.

C.B.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#candidati Popesti sot sotie, #alegeri locale 2016, #candidati alegeri locale 2016 , #administratia