Aberatia zilei: Pe strazile din Alexandria rasuna "Da, mama, sunt beata" ca sa nu auda copiii vulgaritati

Luni, 24 Iulie 2017, ora 12:08
12821 citiri
Aberatia zilei: Pe strazile din Alexandria rasuna "Da, mama, sunt beata" ca sa nu auda copiii vulgaritati
Foto: Facebook/Victor Dragusin

Alexandria, capitala Teleormanului, a ajuns o adevarata "carciuma in aer liber", sustin contestatarii primarului PSD, care a decis ca muzica sa rasune ore in sir din difuzoarele montate in tot orasul.

Edilul sustine ca astfel ii fereste pe copii sa auda injuraturile si obscenitatile rostite in jurul lor, dar trece cu vederea melodiile vulgare cu care adultii s-au obisnuit si care fac furori in randurile adolescentilor.

"Da, mama, sunt beata", "Ramai cu ma-ta", "M-am pastilat in Ibizza", "Dragostea se face-n minim doi" sunt doar cateva dintre versurile care rasuna pe strazile din Alexandria, difuzate de postul radio care a castigat licitatia, se semnaleaza pe pagina intitulata "Alexandria, Teleorman, Romania".

Intr-o postare mai veche pe Facebook, primarul Victor Dragusin (PSD) a explicat: "Am infiintat sistemul la solicitarea cetatenilor, in special a mamelor care isi petrec multe ore cu copiii in parc si in zona centrala unde acestia sunt expusi trivialitatilor si violentelor verbale usor exagerate din partea multor tineri teribilisti, dar si a celor care doresc ca timpul liber petrecut in spatii publice sa fie unul placut in aceasta vara, dupa finalizarea lucrarilor in parc Padurea Vedea, ca urmare a NUMEROASELOR solicitari venite din partea cetatenilor vom avea muzica si Internet gratuit si la padure".

Cu alte cuvinte, nu numai ca nu intentioneaza sa puna capat proiectului, dar il si extinde. Unde? In padurea care nu mai are copaci, ramanand doar cu titulatura, sustin cei de la pagina de Facebook citata.

Daca nu se intampla vreun miracol care sa il faca sa se razgandeasca pe primarul Dragusin, melodiile despre sex si droguri vor inlocui in totalitate trilurile pasarilor din Alexandria.

Primarul Victor Dragusin a declarat pentru Ziare.com ca investitia s-a ridicat la 150.000 de lei, ca sistemul e folosit si pentru a difuza cantece patriotice de Ziua Nationala, dar si mesaje de interes public. Intrebat cate astfel de mesaje au fost transmise de la montarea difuzoarelor, in urma cu un an si jumatate, primarul a raspuns: "Doua, ca nu ne obliga nimeni".

"Sau daca avem o ceremonie in piata publica, putem transmite in direct si prin sistemul de sonorizare. Adica are capacitatea sa preia de la anumite manifestari", s-a justificat Victor Dragusin.

Putem ghici cu usurinta la ce fel de manifestari s-a gandit edilul social-democrat. Sa le vorbesti tuturor alegatorilor din oras (ca vor sau nu sa iti auda promisiunile electorale) e visul oricarui candidat la alegeri, dar numai in fieful lui Liviu Dragnea se poate indeplini.

Ramane o intrebare: pentru reclama difuzata gratuit in toata Alexandria prin intermediul postului de radio care rasuna in tot orasul cine plateste si cine are de castigat?

ABERATIE, aberatii, s.f. 1. Abatere de la ceea ce este normal sau corect. 2. Ceea ce este inadmisibil, absurd; absurditate, ineptie, prostie.

C.B.

#muzica Alexandria difuzoare primar oras , #administratia