Aberatia zilei: Sa fii roman si sa te rogi la Moscova

Miercuri, 17 Iunie 2015, ora 17:05
7760 citiri
Aberatia zilei: Sa fii roman si sa te rogi la Moscova
Foto: Adevarul / blog Dumitru Cobzaru

Pesedistii par sa simta in ultimul timp o uriasa chemare dinspre Rasarit, unde straluceste steaua lui Putin. Victor Ponta s-a ploconit pe la Baku, dar n-a fost suficient. O delegatie importanta compusa din sociali-democrati bistriteni si sefi ardeleni ai Bisericii Ortodoxe a pornit in bejenie prin Rusia, intr-un asa-zis concediu "de rugaciune".

Este greu de inteles ce si cum a gandit Radu Moldovan, presedintele CJ Bistrita-Nasaud, cand si-a programat acest concediu, petrecut in perioada 2-14 iunie in Rusia, impreuna cu multi primari social-democrati si sefi ai Bisericii, printre care (culmea!) chiar IPS Andrei Andreicut, mitropolitul Clujului, Maramuresului si Salajului.

Radu Moldovan n-o fi citind presa, n-o fi avand televizor? N-are habar de tensiunile existente intre Alianta Nord-Atlantica (din care face parte si Romania) si Federatia Rusa? Nu i-au trecut pe la urechi declaratiile belicoase ale oficialilor de la Kremlin?

Informatiile dezvaluite DIN INTAMPLARE opiniei publice sunt siderante. Alaturi de Radu Moldovan au mai plecat hai-hui zeci de persoane, printre care primarul orasului Beclean - Nicolae Moldovan (PSD), primarul comunei Budesti - Vasile Codrea (PSD), primarul comunei Zagra - Dumitru Buscoiu (trecut la PSD de la PDL) si primarul comunei Romuli, Ioan Monita (trecut recent de la PNL la PLR), scrie Adevarul.

Mai mult, s-au rugat impreuna cu cei enumerati mai sus si doi sefi de institutii, mai exact managerul Spitalului Judetean de Urgenta Bistrita, Mircea Gelu Buta, si seful Finantelor Publice, Cristian Parasca.

Credinciosii social-democrati au luat la pas bisericile din Moscova si Sankt Petersburg si au sarbatorit inclusiv ziua Rusiei, in Piata Rosie din Moscova. Au mers in croaziere pe raul Moscova si lacul Ladoga si au ajuns pana la mormantul lui Fedor Dostoievski.

De ce am spus ca informatile au fost aflate intamplator? Pentru ca, in buna traditie, excursia trebuia sa ramana SECRETA! Asa a ordonat insusi Radu Moldovan. Nimeni nu sufla nicio vorbulita, nimeni nu pune vreo poza pe blog, Facebook sau Instagram. Sa nu existe urma pe Internet din acest pelerinaj!

Din fericire pentru noi, din nefericire pentru Radu Moldovan, arhimandritul Dumitru Cobzaru a lipsit de la "instructaj" si a postat pe blog sute de poze presupus "compromitatoare" facute in Rusia. Nici primarul din Budesti, Vasile Codrea, nu s-a putut abtine sa se laude, postand fotografii pe blog, dar doar dupa ce a verificat cu atentie ca nu cumva sa apara in ele IPS Andrei Andreicut sau Radu Moldovan (foto).

Curiosi din fire, jurnalistii din presa locala au descoperit "comoara" arhimandritului Cobzaru si au raspandit vestea. Prin urmare, imaginile incriminatoare cu Radu Moldovan s-au evaporat brusc de pe Internet.

Cu toate astea, purtatorul de cuvant al CJ Bistrita, Bogdan Ivan, a confirmat ca deplasarea s-a facut.

"A fost vorba despre un concediu de odihna, normal ca este facut pe banii nostri, ai fiecaruia. Nu inteleg de ce lumea e asa interesata de unde si-a facut concediul presedintele (Radu Moldovan - n.red) ", a declarat Ivan.

La fel ca in bancul in care girafa de la Zoo nu exista daca refuzam sa credem ce vedem, asa si Radu Moldovan si-o fi imaginat ca, daca fotografiile dispar, se sterge si faptul ca in aceste vremuri tulburi, in care Romania si Republica Moldova sunt amenintate de marele lider de la Rasarit, unii politicieni romani umbla in genunchi de dragul lui.

ABERATIE, aberatii, s.f. 1. Abatere de la ceea ce este normal sau corect. 2. Ceea ce este inadmisibil, absurd; absurditate, ineptie, prostie.

#alesi PSD Rusia, #PSD excursie Rusia, #preoti Rusia , #administratia