Aberatia zilei: Sagrada Familia din Fastaci, Vaslui

Miercuri, 07 Septembrie 2016, ora 17:17
10017 citiri
Aberatia zilei: Sagrada Familia din Fastaci, Vaslui
Foto: Arhiva ProTV

La Fastaci, in judetul Vaslui, exista o scoala care ar putea rivaliza cu celebra catedrala catalana Sagrada Familia si asta nu pentru ca ar fi cine stie ce frumusete, ci pentru ca nu se mai termina odata constructia.

De zece ani se tot lucreaza la ea si nimic, nu-i chip sa fie gata. In tot acest timp, copiii au fost nevoiti sa invete pe unde apuca, de exemplu, in cladirea Ocolului Silvic sau in dispensar, informeaza ProTV.

Culmea este ca scoala nici macar nu a fost ridicata de la zero, doar "renovata", iar satul este de o saracie lucie. Prima oara s-a vorbit despre scoala din Fastaci in 2007, cand la fata locului a fost prezent insusi presedintele de atunci al Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu (ce vremuri...).

"O sa fie cea mai moderna scoala", sustinea Olteanu, iar un inspector se jura ca scoala va fi gata in cel mult "o luna, doua". Au trecut aproape 10 ani.

Intre timp, micul Stefan, care l-a abordat atunci pe fostul deputat cerandu-i sa faca ceva pentru ca scoala sa fie buna de invatat in ea, a devenit barbat in toata firea. Si scoala tot nu s-a terminat, desi s-au bagat in ea pana acum 3 milioane de lei, iar prin functiile din Fastaci s-au perindat tot felul de alesi sau directori.

Autoritatile spun ca ar mai fi nevoie de inca pe atat, dar nu au banii necesari. Asa ca de luni cei 120 de elevi vor invata tot la Ocolul Silvic sau la dispensar.

"Pana in 2080 e gata", a comentat un localnic hatru. La cum merg lucrurile, s-ar putea sa se insele, adica sa dureze si mai mult.

Conform sursei citate, scoala e renovata in proportie de 85%, dar mai trebuie facut una, alta, de exemplu de pus parchet, grupuri sanitare, si de amenajat curtea, iar pentru toate astea se cer de la Guvern alte 2,7 milioane de lei.

Constructorul este si el furios.

"Pana acum am executat lucrari de 25 miliarde de pe banii nostri. L-am chemat pe primar la firma. Daca nu vine, mergem la judecata. Ii iau prin executare silita", a declarat revoltat "Gaudi" de Fastaci, pentru ProTV.

Cum e posibil ca intr-o scoala din Vaslui sa se investeasca peste 670.000 de euro, iar ea sa nu fie functionala, autoritatile sustinand ca mai au nevoie de inca pe atat, asta e o intrebare la care vor fi pusi sa raspunda, probabil, la un moment dat, tot saracii procurori...

ABERATIE, aberatii, s.f. 1. Abatere de la ceea ce este normal sau corect. 2. Ceea ce este inadmisibil, absurd; absurditate, ineptie, prostie.

C.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
#scoala Fastaci neterminata , #administratia