Aberatia zilei: Pentru bani, un satean din Dolj si-a declarat sotia moarta

Marti, 12 Aprilie 2016, ora 19:43
5230 citiri
Aberatia zilei: Pentru bani, un satean din Dolj si-a declarat sotia moarta

Un barbat din Dolj si-a declarat sotia moarta pentru a putea beneficia de ajutorul de inmormantare oferit de primarie, in valoare de 500 de lei. Omul spune ca avea nevoie de bani in avans, ca sa o poata ingropa cand va fi sa moara cu adevarat.

Culmea este ca medicul de familie i-a dat certificatul de deces fara sa verifice daca femeia in cauza mai traieste sau nu, scrie Adevarul.

Patania s-a petrecut in comuna doljeana Cerat. Nicolae Sima (64 de ani) a plans cu lacrimi de crocodil in fata angajatilor de la primarie, ca sa ii convinga pe acestia ca femeia lui a plecat la cele vesnice.

El spune ca a luat banii, dar i-a dat inapoi cand a vazut ca se ingroasa gluma.

"I-am spus medicului de familie ca sotia a murit, iar astfel am obtinut certificatul de deces. Ea era acasa, dar nu era moarta. Dar cand moare, cand invie (femeia e bolnava - n.red.). Stiu ca am gresit si nu o sa mai fac asta niciodata. Aveam nevoie de bani. Daca murea, ce faceam eu? M-am gandit ca este mai bine sa o declar moarta, iar in momentul in care cu adevarat murea sa am bani sa o ingrop. E bolnava de doi ani si nu cred ca mai apuca sa traiasca doua luni. Ce credeti, ca am gresit? O sa ma aresteze? Promit ca nu o sa mai fac niciodata asa ceva. Vecinii sunt cei care au mers la primarie si au spus ca sotia mea nu a murit. Eu cred ca mi-au vrut raul", a povestit barbatul (foto).

Adevarul este ca vecinii au fost socati sa descopere ca ei se pregatesc de inmormantare inainte de vreme.

Cea in cauza, in varsta de 67 de ani, a spus ca nu il acuza pe sotul ei de ce-a facut, pentru ca e foarte bolnava. "A crezut ca am murit pentru ca eu am avut un somn mai profund", a explicat ea.

Mai aberanta decat orice este reactia autoritatilor responsabile. Reprezentantii primariei sustin ca nu era de datoria lor sa verifice daca femeia era moarta, pentru ca ei s-au bazat pe certificatul de deces intocmit de medicul de familie, medic care nu a vrut sa comenteze situatia.

In schimb, lui Nicolae Sima i s-a intocmit dosar penal pentru inselaciune, fals in declaratii si uz de fals.

ABERATIE, aberatii, s.f. 1. Abatere de la ceea ce este normal sau corect. 2. Ceea ce este inadmisibil, absurd; absurditate, ineptie, prostie.

Citeste si:
AUR a anunţat depunerea unei plângeri penale în legătură cu testarea COVID a elevilor
AUR a anunţat depunerea unei plângeri penale în legătură cu testarea COVID a elevilor
Senatorul AUR Rodica Boancă a anunţat că a depus o plângere penală "pentru zădărnicirea combaterii bolilor" în legătură cu procedura de administrare a testelor rapide antigen non-invazive...
Nicolae Ciucă, despre taxarea marilor companii: ”Am să discut cu fiecare dintre cei responsabili. Vom lua o decizie împreună”
Nicolae Ciucă, despre taxarea marilor companii: ”Am să discut cu fiecare dintre cei responsabili. Vom lua o decizie împreună”
Premierul Nicolae Ciucă a declarat marţi, 7 decembrie, că nu s-a luat "niciun fel de decizie" privind posibilitatea introducerii unei taxe pentru marile companii, menţionând că va discuta pe...