Aberatia zilei: Un stalp de electricitate crescut fix in mijlocul drumului

Vineri, 27 Februarie 2015, ora 11:45
7503 citiri
Aberatia zilei: Un stalp de electricitate crescut fix in mijlocul drumului
Foto: Glasul Hunedoarei

Cine are ghinionul sa mearga cu masina prin satul hunedorean Tarsa risca, daca nu e foarte atent, sa ajunga mai repede decat i-a fost scris "in loc luminat, in loc cu verdeata" din cauza unui stalp de electricitate crescut fix in mijlocul soselei.

De fapt, mai intai a fost stalpul. Dupa care au venit muncitorii gen Dorel, care au intors schema pe toate fetele, au turnat asfalt si-au plecat. Poate au asfaltat noaptea, altfel nu se explica de ce n-au vazut ditamai busteanul.

Ce-i drept, la un moment dat, cel mai destept dintre ei s-a cam prins ca ceva nu e in regula, dovada ca turnarea asfaltului a fost oprita, dupa cum arata fotografia postata de Glasul Hunedoarei.

"Nu stiu cum de s-a ajuns la situatia asta. Noroc ca oamenii au destul loc sa treaca pe langa stalp cu caruta cu fan. (...) O sa facem diligentele necesare si pentru continuarea lucrarilor la drum, dar si pentru mutarea stalpilor", a declarat Ioan Grecu, primarul comunei Bosorod din care face parte satul Tarsa.

Ati citit bine - "mutarea stalpilor". Pentru ca inca un stalp de curent se afla la vreo 100 de metri, tot pe carosabil, dar mai spre marginea drumului.

Primarul se face ca nu stie ce stie tot satul: hartile cu retelele electrice sunt abramburite si nu au legatura cu realitatea din teren.

Asfaltarea celor 4 kilometri, din cei 12 aflati in lucru in zona satului Tarsa, face parte dintr-un proiect de peste 2 milioane de euro, votat in 2011 de Consiliul Judetean.

"Stiu ca s-a cerut aviz si de la societatea de distributie a energiei, iar avizul a venit favorabil, fara niciun fel de specificare referitoare la necesitatea mutarii vreunui stalp. Apoi am aflat si noi ca sunt, totusi, doi stalpi care trebuie mutati, unul mai spre axul drumului, celalalt mai spre margine.

Probabil nu s-a luat in calcul faptul ca drumul se lateste de la 2-3 metri la 6 metri. Am cerut inca din toamna anului trecut mutarea stalpilor, chiar am facut si toate demersurile necesare, dar nu stiu ce s-o fi intamplat. Poate cei de la Enel n-or mai fi avut vreme prielnica pentru operatiunile de mutare", s-a justificat seful Directiei Tehnice din cadrul CJ Hunedoara, Viorel Rotar.

Ati retinut, da? "Am cerut inca din toamna anului trecut mutarea stalpilor". Suntem la sfarsitul lui februarie.

Casele din satul Tarsa sunt imprastiate pe culmile Muntilor Orastiei, dar se pare ca mult mai imprastiate (ca sa nu folosim vorbe mai grele) sunt autoritatile locale.

ABERATIE, aberatii, s.f. 1. Abatere de la ceea ce este normal sau corect. 2. Ceea ce este inadmisibil, absurd; absurditate, ineptie, prostie.

Citește și:
Ce clădiri istorice rămân fără apărare dacă PUZ Zone Protejate dispare. Nicușor Dan: ”Este complet fals ce susțin șeful ISC, Paul Racoviță și prefectul Toni Greblă”
Ce clădiri istorice rămân fără apărare dacă PUZ Zone Protejate dispare. Nicușor Dan: ”Este complet fals ce susțin șeful ISC, Paul Racoviță și prefectul Toni Greblă”
Primarul general Nicuşor Dan a afirmat luni, 6 februarie, referitor la intenţia prefectului Capitalei Toni Greblă de a suspenda în instanţă PUZ Zone Protejate, că este singurul regulament...
Portret de prezidențiabil: ce își doresc românii?
Portret de prezidențiabil: ce își doresc românii?
Potrivit unui sondaj recent, românii ar vrea un prezidențiabil care să aibă notorietate, imagine bună, să creadă în anticorupție, să aibă un proiect economic coerent și să țină țara...