Angajarile in administratia centrala au fost inghetate pana in 2018. Dragnea: S-a scapat robinetul, nu e in regula

Joi, 06 Iulie 2017, ora 17:46
12175 citiri
Angajarile in administratia centrala au fost inghetate pana in 2018. Dragnea: S-a scapat robinetul, nu e in regula
Foto: Ziare.com

Guvernul Mihai Tudose a suspendat, joi, angajarile la nivelul administratiei centrale, pana la sfarsitul anului.

Masura a fost luata prin Ordonanta de Urgenta, iar proiectul actului normativ a fost pus in dezbatere publica pe site-ul Ministerului Dezvoltarii.

Observatii si propuneri se pot trimite pana la data de 16 iulie, adica in termen de 10 zile de la publicare.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a confirmat inghetarea angajarilor pana la sfarsitul anului.

"S-au facut foarte multe angajari, in conditiile in care stabilisem, ca decizie strategica la inceputul guvernarii, in ianuarie, ca vor fi diminuari de chetuieli de 10% din toata natura cheltuielilor publice si se pare ca s-a scapat robinetul la angajari in administratia centrala si nu este in regula", a explicat Dragnea.

In textul OUG se prevede, la articolul 7, alineatul (1):

"De la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante pana la data de 31 decembrie 2017 se suspenda ocuparea prin concurs a posturilor vacante din cadrul autoritatilor si institutiilor publice prevazute la art. 1 alin. (1), indiferent de modul de finantare a acestora, cu urmatoarele exceptii:

a) inaltii functionari publici;

b) posturile vacante din cadrul autoritatilor sau institutiilor publice nou-infiintate, potrivit legii;

c) personalul de specialitate din cadrul institutiilor si autoritatilor publice care au ca obiect de activitate gestionarea asistentei financiare comunitare acordate Romaniei de catre Uniunea Europeana;

d) personalul care desfasoara activitati aferente Programului National de Cadastru si Carte Funciara 2015-2023;

e) posturile unice, ale caror atributii specifice nu se regasesc la celelalte posturi din cadrul structurii organizatorice a autoritatilor si institutiilor publice;

f) posturile diplomatice ale Ministerului Afacerilor Externe;

g) posturile temporar vacante;

h) functiile publice de conducere generale si specifice, functiile publice de conducere cu statut special si posturile militare de conducere;

i) posturile din cadrul aparatului sistemului judiciar;

j) personalul incadrat la cancelaria prefectului."

La art.1 alin. (1) se arata ca:

"Pentru realizarea unei analize a organizarii institutionale si a eficientei utilizarii resurselor umane la nivelul Guvernului, ministerelor, altor organe centrale de specialitate din subordinea Guvernului si a ministerelor, inclusiv serviciilor publice deconcentrate ale acestora, al autoritatilor administrative autonome si institutiilor prefectului se constituie Comitetul interministerial pentru analiza organizarii institutionale si a resurselor umane din administratia publica centrala, organism consultativ, fara personalitate juridica, denumit in continuare 'Comitet interministerial'"

Informatiile despre posibile intentii ale Guvernului de a ingheta numarul de angajari au aparut de saptamana trecuta, potrivit Digi 24.

In administratia centrala lucrau, in luna mai, 504.000 de persoane, iar in administratia publica locala 595.000 de persoane.

O asemenea suspendare a angajarilor in administratia centrala a mai avut loc si in perioada Guvernului Emil Boc, in contextul crizei economice, relateaza Adevarul.

F.N.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
După decizia luată în coaliția PSD-PNL de a retrage sprijinul pentru candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la primăria Capitalei, Marcel Ciolacu o prezintă pe Gabriela Firea ca cea mai bună...
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Klaus Iohannis a răspuns marţi, 23 aprilie, de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux în timp ce miniştrii au mers cu un avion de linie, precizând că a venit într-o deplasare...
#angajari inghetate administratia centrala, #angajari suspendate administratia centrala, #Ordonanta de Urgenta angajari suspendate, #Dragnea angajari inghetate administratia centrala , #administratia