Ziare.com

Atentie soferi! CGMB a votat ridicarea masinilor parcate neregulamentar. Cum se procedeaza si care sunt costurile

Miercuri, 26 Iunie 2019, ora 17:34

   

Atentie soferi! CGMB a votat ridicarea masinilor parcate neregulamentar. Cum se procedeaza si care sunt costurile
Consilierii municipali din Primaria Capitalei au votat in sedinta CGMB de miercuri un proiect de hotarare care prevede ridicarea masinilor parcate neregulamentar. Ridicarea autoturismului va costa intre 200 si 270 de lei, iar stationarea ajunge 150 de lei pe zi.

In sedinta Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB) de miercuri s-a votat un proiect privind ridicarea, transportul, depozitarea si eliberarea vehiculelor stationare neregulamentar pe partea carosabila a drumurilor publice care fac parte din reteaua principala de strazi a municipiului Bucuresti.

"Incepand cu data intrarii in vigoare a prezentei, vehiculele stationate neregulamentar pe drumurile publice care fac parte din reteaua principala de strazi a municipiului Bucuresti vor putea fi ridicate, transportate, depozitate si eliberate, in conformitate cu prevederile regulamentului aprobat prin prezenta hotarare", se arata in proiectul de hotarare aporbat miercuri.

Potrivit acestuia, constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor principale din prezentul regulament, precum si dispunerea masurii tehnico-administrative de ridicare se fac de catre politistii rutieri din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti sau Sectiei Regionale de Politie Transporturi Bucuresti ori politisti locali din cadrul Directiei Generale de Politie Locala si Control a municipiului Bucuresti.

Agenti constatatori, de regula, inregistreaza foto sau video, cu ajutorul unor mijloace tehnice certificate sau mijloace tehnice verificate metrologic zona stationarii vehiculului, consemnand aceasta in procesul verbal de constatare a contraventiei si dispun in scris aplicarea masurii tehnico-administrative printr-o dispozitie de ridicare.

Dispozitia de ridicare cuprinde urmatoarele informatii: data si ora ridicarii vehiculului; gradul profesional, numele si prenumele agentului constatator care dispune masura tehnico-administrativa, precum si instituttia din care acesta face parte; indicarea expresa a temeiului juridic referitor la norma incalcata; mentiuni privind inregistrarea foto sau video a stationarii vehiculului; mentiuni privind avarii vizibile pe vehicul si date privind numarul de inmatriculare/ inregistrare si marca vehiculului.

Inainte de ridicare, operatorul va fotografia vehiculul din mai multe unghiuri pentru a fi evidentiate eventualele zone deteriorate si va completa fisa vehiculului ridicat, in care va fi descrisa starea acestuia.

"Transportul la locul de depozitare nu se mai executa daca, pana la initierea acestuia, proprietarul sau utilizatorul vehiculului ridicat se prezinta la locul ridicarii si este de acord cu suportarea cheltuielilor efectuate. In acest caz, se suporta doar contravaloarea operatiunii de ridicare. Pentru a-i putea fi restituit vehiculul, proprietarul sau utilizatorul vehiculului trebuie sa prezinte acte care atesta dreptul de proprietate sau folosinta asupra vehiculului", se mai arata in proiectul de hotarare.

Transportul vehiculului se va face pe platforme auto care sa asigure ridicarea completa a lui, in conditii care exclud deplasarea pe propriile roti a acestuia. Perioada maxima de depozitare a vehiculelor ridicate este de un an.

Eliberarea vehiculului se va face numai proprietarului/detinatorului/utilizatorului legal al acestuia si doar dupa achitarea tarifelor de ridicare, transport si depozitare, in baza certificatului de inmatriculare in original sau al oricarui act din care sa rezulte dreptul de proprietate sau folosinta asupra vehiculului si a unui act de identitate al solicitantului.

Tarifele de ridicare sunt:

- 200 de lei, pentru vehicule cu masa totala maxima autorizata de pana la 5 tone, inclusiv
- 270 de lei, pentru vehicule cu masa totala maxima autorizata de peste 5 tone.

Tarife de transport sunt:

- 150 de lei, pentru vehicule cu masa totala maxima autorizata de pana la 5 tone, inclusiv
- 200 de lei, pentru vehicule cu masa totala maxima autorizata de peste 5 tone

In functie de perioada de depozitare, calculata din momentul depozitarii efective a vehiculului, se percepe un tarif de 150 lei/zi.
Harta alegerilor locale 2020. Lista cu toti candidatii la consiliile judetene si la primariile marilor orase din Romania
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 6760 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Auzi tu, cum adica "cum se procedeaza" ?

Foarte simplu: parcati regulamentar. Cu alte cuvinte, civilizati-va.

 

Nu le mai ajunge furatul pesedistilor!

unde sa parchezi ba?In statele civilizate,Nu se construieste nimic fara parcare.La noi isi face prostanul bloc si parcheaza masinile pe spatiul public.
Acum primaria disperata dupa bani furati incepe hinghereala.Muriti ba!

Pentru toti,indiferent din ce partid fac parte,pe cine pupa'n c$ur!!

Dupa parerea mea, si vorbesc dpdv al ori oricarui locuitor,al oricarui oras din Romania.Inainte de a legaliza un asemenea proiect,este de discutat un alt proiect, discutat public si acesta despre ce trebuie facut pentru ameliorarea circulatiei si parcarilor in Municipiu,dupa acelasi principiu.Dupa ce edilii au rezolvat problemele referitoare la ameliorarea circulatiei,rezolvarea parcarilor in Municipiu,numai atunci se poate trece la aceasta etapa de ridicare a autorurismelor cetatenilor.Numai dupa o perioada de cca.(dau numai un exemplu)60 zile in care a fost la dispozitia locuitorilor pentru a aduce imbunatatiri,ameliorari,adaugiri,proiectul este din nou discutat,amendat cu parerile pertinente ale locuitorilor,si numai dupa aceea,cred eu ca poate fi pus in discutia Consiliului G
eneral al Municipiului(in cazul nostru -Bucuresti,dar poate fi oricare alt oras din Romania).Ma refer la faptul ca nu poti lua o decizie care va afecta sute de mii de persoane fara sa le oferi o alternativa.Daca primaria generala(in speta firuta,nu este capabila sa faca ceva bun pentru bucuresteni,asa cum nici oprescu sau alti primari nu au fost capabili-dar in schimb i-au furat,mintit si inselat pe toate partile pe bucuresteni)Acesti primari trebuie sa plece,sa lase locul unora care sunt interesati ca lucrurile sa mearga bine in Capitala .
Abia dupa aceea se poate pune probeme ridicarilor masinilor parcate neregulamentar.Tarifele de ridicare,transport si locatie trebuiesc multiplicate cu 5.

 

"Ridicare"= Confiscare si nu poate fi depusa decat de judecator!

Parcarea/stationarea neregulamentara constituie contraventie! "Ridicarea", pe langa costurile foarte mari (personal, utilaje, spatii de depozitare, eventuale deteriorari ale bunului,etc.), produce si blocaje artificiale ale circulatiei. "Ridicarea"= impiedicarea exercitarii dreptului de proprietate! Amenda foarte mare (2-300 euro) rezolva elegant problema si civilizeaza soferii ("Sfanta Frica"!). Pentru cazurile in care se blocheaza efectiv circulatia sa se prevada prin lege "confiscarea" cu posibilitatea recuperarii bunului, prin suportarea cheltuielilor + amenda de 3-500 euro. Cu alte cuvinte "jupuiti-ne legal", dar nu ne expropriati abuziv! Incompetentilor!

 

De acord dar...

Ce facem cu cele care nu sunt din Bucuresti si ocupa locuri de parcare.Sau cu cei ce parcheza dube sau camioane?Din cate stiu acestia trebuie sa parcheze la garajele firmei.In Brasov de exemplu prioritate au riverani adica cei cu nr de Brasov ori in Bucuresti este plin mai ales de ce din Ilfov ca doar si primarul din Bucuresti locuieste in Ilfov.Cred ca 30-40 % sunt din provincie. si masini de firma infiintate in alte localitati.Dar ca si cu taxiurile de Ilfov care fac bani in Bucuresti si platesc taxe la Ilfov,de ce nu maraste numarul de licente sau sa le lase la liber?

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor