Ziare.com

Autoritatile consuma sute de tone de hartie - oamenii nu stiu sa foloseasca site-urile

Joi, 27 Martie 2014, ora 08:45

   

Autoritatile consuma sute de tone de hartie - oamenii nu stiu sa foloseasca site-urile
In epoca Internetului, institutiile publice din Romania consuma sute de tone de hartie. Autoritatile cheltuie zeci de milioane de lei pe coli si imprimante, motivand ca oamenii nu prea stiu sa foloseasca site-urile, iar cei care locuiesc in mediul rural oricum nu au acces la Internet.

Daca luam ca exemplu Aradul, un oras de dimensiune medie, observam ca institutiile publice de aici au cheltuit peste 400.000 de lei numai anul trecut pentru hartie si toner pentru printat, potrivit Digi24.

Camera Deputatilor demareaza un proiect de reducere a consumului de hartie (Video)

Scolile consuma cele mai mari cantitati de hartie, pentru ca aici se dau examene si, in plus, sunt necesare foarte multe documente, xeroxate in triplu exemplar de cele mai multe ori.

"Consumam o cantitate considerabila de hartie, pretul aproximativ este in jur de 8-10.000 de euro pe an. Avem foarte multe lucrari de facut, foarte multe documente pe care le redactam si ele sunt in triplu exemplar", a afirmat inspectorul scolar general Raducu Popescu.

Romanii sunt ecologisti, nu consuma multa hartie

Si administratiile locale sunt mari consumatoare de hartie. Primaria Cluj-Napoca a alocat peste 500.000 de lei pentru coli si materiale de printare in 2013. In plus, Primaria Oradea organizeaza licitatii pentru 5 milioane de foi pe care le foloseste in fiecare an.

"In anul 2013 am avut un necesar de 10.000 de topuri, care au fost achizitionate in baza unei licitatii publice. Cele 10.000 de topuri deservesc unui numar de aproximativ 300 de angajati", a spus directorul administratiev al Primariei Oradea, Mircea Oaie.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1813 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

La pensie

cu contabili expirati, extirpati politrucii, incompetentii si va scadea consumul de hartie. !Poti sa investesti oricat in softuri ei doar hartie vor !

 

Albastru. Autoritatile nu consuma hartia fiindca scriu pe ea!

Chiar vreti sa va explic?
In schimb, avem stocuri importante de coli de indigo. Complet nepotrivite cu activitatile de higiena...


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor