Beton de 5 miliarde de lei, turnat in mlastina

Marti, 14 Decembrie 2010, ora 18:33
3162 citiri
Beton de 5 miliarde de lei, turnat in mlastina
Foto: Ziare.com / Monika Kis

Din cauza unor erori de proiectare, pentru ca nu s-a tinut cont de structura terenului, pentru locuintele sociale de la Petrila a fost nevoie de suplimentarea sumei initiale, de peste 4.300.000 de lei, cu inca 500.000 de lei.

Contractul pentru lucrarile suplimentare a fost atribuit firmei care a castigat contractul initial, adica SC Ecofrigotehnica SRL, dupa ce intre autoritatile de la Petrila si firma castigatoare s-a mai semnat un act aditional.

Valoarea contractului este de 432.770 lei, fara TVA, adica in total nu mai putin de 536.634 lei (peste cinci miliarde de lei vechi).

Asta pentru ca, desi terenul pe care se construiesc imobilele a fost mai mereu acoperit de apa, cei de la Petrila nu au luat in calcul permeabilitatea solului.

Potrivit sefei de la Serviciul de Achizitii Publice din cadrul primariei Petrila, Mihaela Lang, suplimentarea fondurilor aferente lucrarii este cauzat de faptul ca terenul pe cares-au construit blocurile este foarte mlastinos si a fost nevoie de o cantitate mai mare de beton.

"Era ceva la fundatie. Cand s-a sapat a trebuit adaugat beton si asa a crescut si costul executarii lucrarilor", a declarat Mihaela Lang.

Greseli de proiectare, pe banii Ministerului

Potrivit sefei de la Achizitii, pe parcursul executarii lucrarilor pot aparea probleme neprevazute, implicit si costuri suplimentare.

Reprezentantii administratiei locale nu vad in asta o problema, iar banii vin de la bugetul de stat, prin Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului.

"Sunt greseli de proiectare care se ivesc pe parcurs. Nu platim noi, plateste ministerul", afirma Lang.

Sefa Serviciului de Achizitii Publice considera ca, pana la finalizarea lucrarilor, nu va mai fi nevoie de o alta suplimentare de fonduri.

"Aceasta era problema. Nu cred ca va mai aparea altceva ca sa fie nevoie sa suplimentam fondurile", mai spune Lang.

Contractul initial, incheiat in anul 2009, intre cei de la primaria Petrila si firma castigatoare a fost de 4.336.369 lei, fara TVA, adica peste 43 de miliarde de lei vechi.

Momentan, doar la unul dintre imobile s-a reusit montarea acoperisului, la celelalte trei lucrandu-se inca la structura.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#locuinte sociale, #fonduri locuinte sociale Petrila, #suplimentare buget locuinte , #administratia