Braila e scandalizata dupa ce Ministerul Sanatatii a propus transferul aici al pacientilor COVID-19 de la Galati

Luni, 23 Martie 2020, ora 07:45
4525 citiri
Braila e scandalizata dupa ce Ministerul Sanatatii a propus transferul aici al pacientilor COVID-19 de la Galati

Directia de Sanatate Publica Galati propune DSP Braila, din dispozitia Ministerului Sanatatii, transferul pacientilor suspecti sau confirmati cu coronavirus din judetul Galati in spitalele din Braila urmand ca spitalele din Galati sa preia pacientii non infectati, precum si cazurile de obstetrica-ginecologie confirmate cu COVID-19.

Propunerea este criticata in termeni duri de primarul Brailei, Marian Dragomir, si de europarlamentarul PSD Mihai Tudose.

Printr-o adresa transmisa de catre DSP Galati se propune ca pacientii cu COVID-19 sa fie dirijati catre Spitalul Judetean de Urgenta Braila, Spitalul de Pneumoftiziologie Braila si Spitalul de Psihiatrie Sf. Pantelimon Braila, iar cei non-COVID-19 sa fie dirijati catre spitalele de specialitate din Galati.

Prin aceeasi adresa se propune ca femeile cu probleme ginecologice si gravidele confirmate COVID-19 sa fie dirijate catre spitalul Clinic de Obstetrica Ginecologie Buna Vestire Galati.

In finalul adresei, DSP Galati, care invoca o dispozitie a Ministerului Sanatatii, transmite ca asteapta luni un punct de vedere de la DSP Braila cu privire la aceste masuri.

Propunerea DSP Galati a starnit un val de critici dure din partea primarului orasului Braila, Marian Dragomir, si a europarlamentarului Mihai Tudose, cei doi precizand ca nu vor permite ca orasul lor sa fie folosit in acest mod.

"Inconstienta? Prostie in cea mai acuta forma? Servilism? Strategia unor idioti este, mai nou, sa mute niste bolnavi confirmati sau nu intre judetele Braila si Galati. Aveti spre lectura adresa de la Ministerul Sanatatii... Deci, cand toata lumea a constatat ca "foiala" duce la raspandire, cand cea mai folosita expresie este: stati acasa! Acum cineva vrea sa faca schimburi de bolnavi intre judete.... caci, nu-i asa, daca scapam cu bine? Guvernul, caci acum pe perioada de urgenta el, guvernul, e, "seful" absolut al spitalelor, nu poate sa faca cumva ca fiecare municipiu resedinta de judet sa aiba conditii pentru izolarea si tratarea bolnavilor de Covid-19?!?!?!

Vrea cineva sa "scape" de cele doua judete? Nu l-am auzit pe foarte vocalul prefect de Braila cu vreo atitudine, pozitie, ceva care sa-i justifice prezenta in fotoliul de prefect.... Sau tacerea lui este pretul pentru un loc pe listele de la parlamentare...

Oricum, demisia lui cred ca va fi fireasca daca asa ceva se va intampla.... Poate o singura exceptie putem face.... Un loc la psihiatrie la Braila pentru cel care a gandit aceasta schema de turism interjudetean cu bolnavi contagiosi... Nu o sa-l ajute, dar macar sa aratam ca suntem gazde bune....", a scris pe Facebook europarlamentarul Mihai Tudose.

Urmareste LIVE cele mai noi informatii despre pandemia de coronavirus si modul cum a paralizat intreaga lume

La randul sau, primarul Brailei, Marian Dragomir, a scris tot pe Facebook ca nu va accepta propunerea DSP Galati.

"Directia de Sanatate Publica Galati PROPUNE: toti pacientii fara COVID 19 din spitalele din Braila sa fie mutati in spitalele din Galati. Pacientii care sunt confirmati cu COVID 19 din Braila si Galati sa fie tratati doar la Braila.

De ce nu si la Galati? De ce mutati bolnavii dintr-un judet in altul? Pentru ca la Braila: Prefectul si unii sefi de deconcentrate sunt slugi umile? Cei din alte judete sunt mai "smecheri"?

Aceasta propunere nu poate fi acceptata, deoarece nu putem permite ca Braila sa se transforme in orasul COVID 19, in timp ce alte orase "exporta" la noi acasa bolnavii infectati. Luni dimineata, Primaria Municipiului Braila va transmite adresa oficiala catre toate institutiile implicate astfel incat aceasta propunere sa nu fie niciodata pusa in practica.

Este normal sa tratam cu maxima responsabilitate brailenii care vor avea coronavirus, DAR nu trebuie sa acceptam niciodata sa ne transforme in orasul infectat. Voi cere demisia celor care vor accepta aceasta bataie de joc. Solicit public prefectului sa nu mai accepte astel de lucruri. Oricat va vor impune de la Bucuresti sa pastrati secretul, noi tot vom afla si nu putem lasa pe nimeni sa-si bata joc de Braila", a declarat primarul Brailei, Marian Dragomir.

NU PUTEM PERMITE ACEASTA BATAIE DE JOC!!!

NU ADUCETI COVID 19 LA BRAILA!!!

Directia de Sanatate Publica Galati...

Posted by Dragomir Viorel Marian on Sunday, March 22, 2020

Citeste si:
Cum s-a ajuns la război total în PMP. Acuzații de lupte pe funcții și o fuziune eșuată
Cum s-a ajuns la război total în PMP. Acuzații de lupte pe funcții și o fuziune eșuată
Lupta internă din PMP a ajuns la noi culmi după ce actualul și fostul președinte al partidului s-au acuzat reciproc că au avut promise funcții de la PNL ca urmare a unei eventuale fuziuni....
Florin Cîţu, nemulţumit de relația cu PSD: ”Aş vrea mai mult fair-play. E foarte uşor să scriu pe Facebook că propunem să creştem pensiile cu 60%”
Florin Cîţu, nemulţumit de relația cu PSD: ”Aş vrea mai mult fair-play. E foarte uşor să scriu pe Facebook că propunem să creştem pensiile cu 60%”
Preşedintele PNL, Florin Cîţu, afirmă, marţi seară, că este nemulţumit de modul în care se comună în coaliţie, aşteptând mai mult fair-play din partea partenerilor. Cîţu susţine...