Bucurestenii inca mai vor autostrada suspendata a lui Oprescu - Sondaj

Marti, 28 Iunie 2011, ora 20:16
2067 citiri
Bucurestenii inca mai vor autostrada suspendata a lui Oprescu - Sondaj
Foto: Arhiva

Bucurestenii asteapta cu mare interes realizarea autostrazii suspendate promise de Sorin Oprescu in campania din 2008. Aproape 60% dintre respondentii unui sondaj Ziare.com pe aceasta tema spun ca prefera sa vada terminat acest proiect si doar 7% s-au mai declarat interesati de telegondola propusa in campanie de primarul sectorului 2, Neculai Ontanu.

Sondajul a fost realizat in perioada 16.06.2011 - 23.06.2011 si la el au participat 2.726 de cititori Ziare.com.

Mari proiecte in Bucuresti: Autostrada suspendata sau telegondola? - Sondaj Ziare.com

Autostrada lui Oprescu a fost preferata de 1.619 respondenti (59.39%), in timp ce 462 dintre respondenti (16.95%) au spus ca nu prefera niciuna dintre cele doua propuneri, 315 (11.56%) au spus ca le doresc pe amandoua, 187 (6.86%) au ales telegondola lui Neculai Ontanu, iar 143 (5.24%) au spus ca nu sunt interesati de aceste proiecte.

Pentru a cuceri electoratul bucurestean, cei doi edili, Sorin Oprescu si Neculai Ontanu, au promis in campania electorala din 2008 primul ca, in doi ani, va construi o autostrada suspendata care va descongestiona principalele artere ale Capitalei, iar al doilea ca va da viata unei idei a fostului Institut de Proiectari Bucuresti - actual Proiect Bucuresti SA - privitoare la introducerea unei telegondole pe deasupra salbei de lacuri si sectorul 2, de-a lungul vaii Colentina.

La primaria sectorului 2 mai marii administratiei locale au reinceput recent discutiile legate de telegondola. Aceasta ar urma sa strabata un traseu de 10 kilometri de la nord la est si va avea o capacitate de 1.500 de persoane, ceea ce inseamna echivalentul a 15 autobuze. Bucurestenii ar putea admira, de la inaltimea de 28 de metri, bulevardul Kiseleff, Arcul de Triumf si lacul Herastrau.

Potrivit proiectantilor, telegondola care va pleca de la Piata Presei va avea inca cinci statii: una pe Bulevardului Aviatorilor, in zona Lacului Herastrau, alta pe bulevardul Barbu Vacarescu, cea de-a treia va fi in zona peninsulei Heliade intre Vii, urmeaza malul Lacului Plumbuita, iar capatul liniei va fi in cartierul Pantelimon.

Proiectul "Telegondola", sau "Transport la inaltime", asa cum figureaza in actele primariei, este in stadiu de aprobare, iar pretul estimat este de 21 de milioane de euro, bani care vor veni de la Uniunea Europeana, potrivit reprezentantilor Primariei sectorului 2.

In ceea ce priveste autostrada suspendata, primarul general a prezentat, inca de anul trecut, primul tronson al autostrazii suspendate la care n-a renuntat. Acesta ar urma sa aiba peste 7 kilometri si va fi inceput in nord-estul Bucurestiului, cel mai probabil in parteneriat public-privat.

Prin luna martie a acestui an, autostrada s-a transformat in "drum expres", pentru ca, asa cum a precizat Sorin Oprescu, "legislatia nu permite autostrada in Capitala". Tot atunci, Oprescu a fost in China si a stabilit ca in aceasta vara, o delegatie de experti chinezi de la mari companii va sosi la Bucuresti.

Valoarea totala a investitiilor se ridica la 7 - 8 miliarde de euro. Oprescu si-a exprimat speranta ca pana la sfarsitul anului sa poata fi demarate lucrarile pentru aceste drumuri exprese si ca primul tronson sa fie gata peste doi ani.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#autostrada suspendata, #telegondola bucuresti ontanu , #administratia