Bucurestenii invata sa traiasca sanatos gratie unor containere de la primarie

Vineri, 14 Ianuarie 2011, ora 12:11
1446 citiri
Bucurestenii invata sa traiasca sanatos gratie unor containere de la primarie
Foto: bangkokshipping.com

Bucurestenii invata sa traiasca sanatos gratie unor containere de la primarie.

Directia Generala de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti, institutie subordonata Primariei Capitalei, va cheltui 54.500 lei (circa 12.900 de euro) pentru a cumpara trei containere care vor fi folosite drept infostanduri, in cadrul unui proiect privind informarea despre modul de viata sanatos.

Potrivit caietului de sarcini al licitatiei, dimensiunile containerelor vor fi 6 m x 2,5 m x 2,5 m. Containerele vor avea un cadru facut din material inoxidabil si pereti izolati antifonic, iar pe podea va fi linoleum, lipit cu adeziv. In plus, ele vor fi dotate cu o masa, patru scaune si un stand pentru prezentarea materialelor informative.

In cadrul aceluiasi proiect, Directia Generala de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti va cheltui 426.000 de lei pentru a invata elevii si profesorii sa gateasca si sa manance sanatos, in cadrul unor cursuri la care, in pauze, vor fi servite cafea si produse de patiserie.

In urma unei licitatii programate la 18 ianuarie, municipalitatea va demara un proiect cu durata de 18 luni avand ca scop informarea unui numar de aproximativ 100.000 copii si parinti din municipiul Bucuresti asupra unui mod de viata sanatos. Astfel, vor fi realizate 30 de cursuri destinate copiilor si 20 de cursuri destinate profesorilor si profesionistilor din Capitala, conform unui anunt de participare postat pe site-ul guvernamental de licitatii publice.

Obiectivul cursului pentru profesori din municipiul Bucuresti este de a promova in randul specialistilor in domeniul educatiei si protectiei copilului conceptul unui stil de viata sanatos ce trebuie transmis copiiilor cu care acestia lucreaza. Grupul tinta: 1.000 de profesori din municipiul Bucuresti. In pauza cursului, profesorii vor fi serviti, conform indicatiilor din caietul de sarcini, cu cafea si produse de patiserie (dulce, sarat).

In cazul elevilor, cursurile vor fi destinate copiilor din grupele de varsta 5-9 ani, 10-13 ani si 14-18 ani. Prezentarea cursului va fi facuta intr-o maniera care sa indemne copiii sa consume alimente sanatoase, in concordanta cu sloganurile "Mananca sanatos ca sa cresti frumos!" (mesaj promovat pe materialele de informare) si "De la mama stiu ca mancarea sanatoasa te face mare si frumoasa" (mesaj transmis prin spotul radio si video).

Curricula cursului va contine o parte teoretica si una practica. Prezentarea partii teoretice va contine jocuri interactive, iar la partea practica, fiecare cursant va prepara doua feluri de mancare, sub supravegherea unui dietetician si a unui bucatar.

Un curs va dura minimum 180 de minute, cu o pauza de 10 minute intre orele didactice. In total vor fi 30 de cursuri, totalizand 600 participanti.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#containere bucuresti viata sanatoasa , #administratia