Bugetul, prejudiciat in 2010 cu peste 3 miliarde de lei

Luni, 09 Ianuarie 2012, ora 15:48

   

Bugetul, prejudiciat in 2010 cu peste 3 miliarde de lei
Bugetul a fost prejudiciat in 2010 de catre administratia centrala si locala cu 3,2 miliarde lei prin neincasarea la termen a unor venituri.

Potrivit Mediafax, bugetul a mai fost prejudiciat si prin utilizarea nelegala a fondurilor, salarii acordate fara respectarea legii, personal angajat pe posturi nebugetate ori incalcarea normelor achizitiilor publice.

Prin alte cauze identificate de Curtea de Conturi, se numara si efectuarea de plati fara acte care sa justifice suma datorata, decontarea unor lucrari de investitii neefectuate de antreprenori, efectuarea de plati peste normele, cotele si baremurile aprobate prin contractele de prestari de servicii sau drepturi de deplasare acordate peste baremurile legale.

Efectuarea necorespunzatoare a controlului fiscal si financiar de stat ori neverificarea de catre organele de inspectie fiscala a tuturor obligatiilor datorate bugetelor de catre contribuabili sunt, de asemenea, moduri prin care a fost prejudiciat bugetul.

"La categoria deficientelor care au generat prejudicii, cele mai frecvente abateri se datoreaza nerespectarii legislatiei privind efectuarea cheltuielilor din fonduri publice, 4.584 cazuri, respectiv 90% din total, situatie care arata ca disciplina financiara in domeniul finantelor publice este frecvent incalcata de responsabilii cu gestionarea fondurilor publice", puncteaza inspectorii Curtii de Conturi.


Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1481 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
azi
rank 5
Tariceanu trebuie arestat
pentru astfel de fapte criminale care arata cum tradatorii de neam si tara din USL trimiteau banii la Moscova pentru sprijin
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor