Care este orasul cu cea mai inovativa arhitectura

Sambata, 08 Mai 2010, ora 18:53
2385 citiri
Care este orasul cu cea mai inovativa arhitectura

Din ultima decada a lunii trecute, la Galati s-a dat startul pentru ARHETIPURI, concursul national de arhitectura pentru spatiul public urban. Concurentii, arhitecti profesionisti sau studenti, individual sau in echipa, alaturi de alti creatori in domeniu, au inceput deja sa se inscrie pe site-ul dedicat concursului, www.arhetipuri.ro.

Concursul are doua etape si doua gale de premiere, expozitii in 9 orase din tara (Brasov, Braila, Bucuresti, Cluj Napoca, Galati, Ploiesti, Sibiu, Timisoara si Vaslui) care au raspuns documentat si la timp dintre cele 42 de orase invitate, juriu international, format din arhitecti consacrati din Finlanda, Marea Britanie, Romania, si premii in valoare de peste 30.000 de euro.

Concurentii se intrec in proiectarea unui pavilion pentru spatiul public care sa demonstreze forta arhitecturii de a se integra intr-un context al locului si de a dialoga cu elementele spatiale concurente, devenind un reper pentru oras, cu o mare atractivitate sociala.

La final, orasul castigator va fi mandru sa cuprinda in spatiul sau un proiect cu totul deosebit din punct de vedere arhitectural in Romania, pavilionul urmand sa fie construit si expus in locatia pentru care a fost propus. Pavilionul propus va fi un loc de intalnire si experimentare a unui cadru construit arhetipal in relatie cu locul si orasul.

Proiectul castigator va fi construit si expus in spatiul public urban timp de 12 luni si va activa ca o lectie de bucurie a arhitecturii oferita comunitatii, ca o provocare si o demonstratie de virtuozitate in acelasi timp.

Prin calitatea proiectelor si spectaculozitatea constructiilor propuse, concursul promoveaza o arhitectura experimentala, avansata, cu valoare de reper, menita sa aduca beneficii comunitatii.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#concurs orase arhitectura, #Galati arhitectura oras , #administratia
Comentarii
Poza Deniutz
Deniutz
rank 4
" ... o mare atractivitate sociala . " ! Poate o cantina sociala , la preturi de criza si produse specifice zonei geografice .