Cele mai spumoase aberatii ale anului 2016

Sambata, 31 Decembrie 2016, ora 06:57
15072 citiri
Cele mai spumoase aberatii ale anului 2016
Foto: pixabay.com (Arhiva)

Multe prostii face romanul de cand se scoala si pana se culca, iar o parte dintre ele ajung subiect de stire, prin presa locala sau centrala. Sa facem haz de necaz impreuna si sa mai si radem, ca de plans, am tot plans un an intreg.

Romania e tara fara drumuri circulabile, dar cu WC-uri de 100.000 de euro la sat, tara in care daca ai tupeu, returnezi pantofii primiti ca mita si ceri altii, explicand cu seninatate ca nu i-au placut sotiei, tara in care cel mai frecvent hobby intalnit este statul la coada, dar si tara in care o judecatorie functioneaza de 14 ani in apartamente de bloc, arestatii fiind tinuti in bucatarie.

Suntem inventivi si descurcareti, ca asa ne-a crescut si educat tovarasu' Ceausescu si gasca lui de securisti imbuibati, asa ca daca avem probleme, le rezolvam cum putem si, mai ales, NU NE PLANGEM si nu schimbam nimic.

De exemplu, un barbat din Dolj si-a declarat sotia moarta in timp ce era in viata, ca sa poata primi in avans banii pentru inmormantare. Sarac lipit, omul a plans cu lacrimi de crocodil in fata autoritatilor, ca sa le convinga sa ii dea cei 500 de lei. "Cand moare, cand invie", s-a justificat el.

La Iasi, o femeie si-a petrecut ultimii 49 de ani din viata la Spitalul de Psihiatrie Socola, unde fusese adusa dupa o criza de epilepsie. Rudele au abandonat-o acolo, iar conducerea spitalului n-a facut nimic pentru ca femeia sa revina in lumea reala in care avea tot dreptul sa traiasca.

Mult mai ingaduitor s-a aratat, in schimb, un judecator din Bacau, care a eliberat conditionat din inchisoare un violator ce isi agresase victima in repetate randuri pe motiv ca "scopul educativ al pedepsei a fost atins". Chiar in ziua in care s-a vazut liber barbatul si-a violat din nou victima. "Asta nu e viol, asta e dragoste!", ar putea spune unii.

Sa intram acum in zona administratiei, cea mai bogata in aberatii in afara de cea politica (despre care nici nu are rost sa mai discutam...).

Aici dam peste Dorel, care a restaurat cu 16 milioane de euro o cetate antica, pana a scos-o definitiv de pe lista UNESCO, dar si peste "Sagrada Familia" din Fastaci, Vaslui, celebra scoala la care se lucreaza de 10 ani si tot nu se mai termina, timp in care copiii invata in Ocolul Silvic.

Sa zica mersi! Tot exista o speranta pentru ei, ca intr-o buna zi in comunitatea lor va exista o scoala, si daca nu pentru ei sau pentru copiii lor, macar pentru nepoti. Dar ce te faci cu copiii din satul "Dupa Deal" din judetul Dambovita, care ajung la scoala si la gradinita mergand prin noroi 1 kilometru si jumatate, in caruta sau carati in spate de mame pana la scoala? Trei ore dus-intors, pe jos, in fiecare zi, pentru ca primaria nu are bani sa asfalteze drumul. "Strabunicii nostri asa au crescut!", spun parintii resemnati.

De la resemnare trecem la inconstienta in stare pura. Bucati de tavan au cazut in timp ce copiii de la gradinita din Prejmer (Brasov) participau la o serbare, iar parintii si educatoarea au... izbucnit in ras, desi zgomotul produs arata limpede ca bucatile care aterizasera pe podea nu erau deloc usoare. "Nu-i nimic, asa-i la noi la gradinita", a spus educatoarea linistita.

Cum spuneam, e vorba despre proasta administratie. Cladirea nu fusese reabilitata pentru ca n-a vrut primarul. Tot despre proasta administratie e vorba si in cazul (deloc singular) al strazilor pe care zeci, daca nu chiar sute de case au acelasi numar. Un exemplu este cel al strazii Anghel Ghetu din Bucuresti, unde aproape 100 de imobile au acelasi numar - 10. La care merge ambulanta si unde se duce postasul? Cand chemi taxiul ce ii spui?

Cea mai gustata aberatie a zilei in 2016 a fost cea despre oltenii din Corabia, care facura zebra... de-a lungul drumului, dupa ce pe soseaua de doar 800 de metri care trece prin fata mandrei cetati Sucidava trasara 12 treceri de pietoni, in mai toate directiile la care v-ati putea gandi.

Tot e bine ca au trasat zebrele, pentru siguranta trecatorilor. La Sangeorgiu de Mures s-a facut zarva mare dupa ce CNADNR a montat un parapet de protectie pe sosea, si din cauza lui numarul accidentelor a crescut de 5 ori.

Cu asa capete luminate, daca vrei sa supravietuiesti nu-ti ramane decat sa te rogi la Dumnezeu. Sau sa te inchini la... poza mamei patronului din oras, lipita pe peretele bisericii. Daca nu te scapa de boli si accidente, macar iti da o stare de liniste interioara.

ABERATIE, aberatii, s.f. 1. Abatere de la ceea ce este normal sau corect. 2. Ceea ce este inadmisibil, absurd; absurditate, ineptie, prostie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#zebra lungul drumului, #aberatii administratie , #administratia