Centrul Sucevei, modernizat cu 9 milioane de euro

Joi, 03 Iunie 2010, ora 20:40

   

Centrul Sucevei, modernizat cu 9 milioane de euro
Centrul municipiului Suceava va fi reabilitat si modernizat, in urmatorii doi ani, printr-un proiect in valoare de 9 milioane euro, finantat prin Programul Operational Regional (POR), potrivit primarului Ion Lungu.

Acesta este cel mai important proiect promovat de municipalitate prin Planul Integral de Dezvoltare Urbana, contractul urmand a fi semnat la jumatatea lunii in curs.

Proiectul presupune amenajarea unei parcari subterane cu aproximativ doua sute de locuri, dar si a zonei centrale, incluzand aici renovarea cladirilor. Municipalitatea contribuie cu aproximativ 4,5 milioane de lei, cheltuieli neeligibile, dintre care 500.000 de lei pentru devierea conductelor de utilitati si aproximativ un milion de euro pentru consolidarea terenului.

Prin Planul Integrat de Dezvoltare Urbana al municipiului Suceava se prevede finantarea prin POR a cinci proiecte in valoare totala de 28,8 milioane de euro, din care 23,4 milioane de euro valoare eligibila.

Primele doua au fost semnate in urma cu doua saptamani, anume reabilitarea a 14 strazi si modernizarea Parcului Sipote in valoare de cinci milioane de euro, precum si cel de crestere a sigurantei si prevenirea criminalitatii in valoare de 500.000 euro, prin care vor fi instalate in zona 80 echipamente de supraveghere, in special in scoli, gradinite, piete si parcuri.Prin acelasi program se va reabilita iluminatul public pe artera principala a municipiului si va fi construit un centru pentru sustinerea traditiilor bucovinene. In plus, Suceava, alaturi de alte 12 municipii din tara, au fost desemnate de Guvern drept poli de dezvoltare urbana, avand prioritate prin POR, dar si la accesarea fondurilor bugetare pentru dezvoltare.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2734 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Cronos
rank 3
puteau sa-si aleaga si ei niste orase mai mari!!
in suceava chiar daca ar vota pe PDL-isti toti sucevenii ei ar reprezenta doar 25-30 % din cluj sau timisoara....
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor