Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cinema Studio se inchide. Cladirea va primi "bulina rosie"

Miercuri, 25 Noiembrie 2015, ora 17:47
1626 citiri
Cinema Studio se inchide. Cladirea va primi "bulina rosie"
Foto: Arhiva (Digi24)

Conducerea Uniunii Cineastilor din Romania (UCIN) a suspendat activitatile publice de la cinematograful Studio din Bucuresti.

Cladirea in care se afla cinematograful Studio se incadreaza, prin raport de expertiza tehnica, in clasa I de risc seismic si prezinta pericol public, informeaza un comunicat.

"Mentionam ca administratorul principal al acestui cinematograf este Arhiva Nationala de Filme, Uniunea Cineastilor din Romania fiind administrator secundar (locatar) ", se arata in comunicatul transmis miercuri de conducerea UCIN - Laurentiu Damian (presedinte), Sorin Iliesiu si Radu Corciova (vicepresedinti) si Lucian Pricop (director executiv).

Conform prevederilor legii, la intrarea in cinematograful Studio va fi montata, intr-un loc de maxima vizibilitate, in cel mai scurt timp, "bulina rosie", continand textul "Cladire expertizata tehnic incadrata in clasa I de risc seismic".

Uniunea Cineastilor din Romania, membra a Aliantei Nationale a Uniunilor de Creatori din Romania, va face toate demersurile necesare pentru reluarea activitatilor specifice in cinematograful Studio, cat mai curand posibil.

In plus, conducerea UCIN regreta faptul ca este nevoita sa rezilieze acordul cu ambasada Republicii Kazahstan pentru gazduirea Festivalului Filmului Kazah, care urma sa se deruleze la cinematograful Studio incepand de vineri, si acordul cu Facultatea de Film a Universitatii Nationale de Arta Teatrala si Cinematografica "I. L.Caragiale", pentru gazduirea, in perioada 2 - 5 decembrie, a celei de-a 19-a editii a Festivalului International de Film Studentesc "Cinemaiubit", care a fost organizat la cinematograful Studio pana in prezent, precum si acordurile pentru gazduirea altor evenimente culturale.

"Uniunea Cineastilor a investit in cinematograful Studio fonduri deosebit de mari pentru a-l aduce la standarde europene, astfel incat, in ultimii ani, a reusit sa gazduiasca evenimente culturale internationale, la nivel corespunzator", mai arata documentul.

UCIN face apel la Ministerul Culturii, Ministerul Educatiei Nationale si Ministerul Afacerilor Externe sa sprijine demararea imediata a lucrarilor de consolidare necesare, din fonduri nationale si din fonduri europene, astfel incat, in cel mai scurt timp posibil, cinematograful Studio sa redevina spatiul consacrat celor mai importante manifestari culturale cinematografice din tara noastra, asa cum a fost in ultimele decenii.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Cinema Studio activitate suspendata, #Cinema Studio bulina rosie , #administratia