Circ cu imbranceli la conferinta in care Nicusor Dan a facut bilantul administratiei Firea (Video)

Vineri, 05 Iunie 2020, ora 10:45
17432 citiri
Circ cu imbranceli la conferinta in care Nicusor Dan a facut bilantul administratiei Firea (Video)
Foto: Digi FM

Conferinta de presa in care Nicusor Dan face un bilant al administratiei Firea s-a transformat intr-un scandal. Prezent la eveniment, viceprimarul Aurelian Badulescu il bruiaza continuu pe candidatul sprijinit de PNL si USR la functia de primar general al Capitalei. Cei doi s-au si imbrancit, in repetate randuri.

Inca de zilele trecute, Nicusor Dan a anuntat ca va organiza, intr-un spatiu public deschis de pe Soseaua Prelungirea Ghencea, o conferinta de presa in care va face bilantul administratiei Firea, pe domenii de activitate.

Vineri dimineata, la conferinta s-a prezentat si viceprimarul Capitalei, Aurelian Badulescu. Acesta a spus ca, de vreme ce conferinta e 'de bilant', atunci are dreptul sa prezinte realizarile administratiei pe care o reprezinta.

Badulescu a adus cu sine si un dulap. Potrivit viceprimarului, scopul era acela de a transmite ca "Nicusor Dan a iesit din dulap" in cursa pentru Primaria Capitalei.

Nicusor Dan a impins dulapul adus de Badulescu intr-un sant de pe marginea drumului.

Inca din primele momente ale conferintei, Badulescu s-a apropiat de pupitrul la care statea Nicusor Dan si a inceput sa vorbeasca in paralel cu acesta.

Dupa doar cateva minute, Nicusor Dan s-a enervat si l-a impins pe Badulescu de langa pupitru. Viceprimarul a continuat, insa, sa il bruieze pe candidatul USR si PNL la functia de primar general al Capitalei.

Practic, la fiecare afirmatie a lui Nicusor Dan, intervine si Aurelin Badulescu.

Ba, in scurt timp, Badulescu a inceput sa i se adreseze lui Nicusor Dan cu expresii de tipul "uite cum te injura lumea!" si "te-a lasat Barna pe drumuri, iar acum ai ajuns sa vorbesti aici"!

Potrivit lui Nicusor Dan, desi in Bucuresti exista companii de IT de talie internationala, PMB prefera sa lucreze cu propria firma de profil, care n-ar fi in stare nici macar "sa sincronizeze doua semafoare".

Si tot conform candidatului sprijinit de PNL si USR la functia de primar general al Bucurestiului, desi in oras - din punct de vedere al dezvoltarii - mediul privat e in secolul al XXI-lea, administratia e abia la nivelul anilor 1930 ca eficienta, si "in epoca fanariota" ca mentalitate.

Printre altele, Nicusor Dan a spus ca, desi Gabriela Firea a promis revolutie in trafic, de fapt, congestia de pe drumurile publice a crescut, in mandatul acesteia. Iar bucurestenii ar petrece acum, anual, nu mai putin de 9 zile in trafic.

In plus, Nicusor Dan a sustinut ca Gabriela Firea a investit foarte putin in infrastructura, desi a promis multe.

Une peste alta, in loc sa se imbunatateasca, de fapt, conditiile de trai s-au inrautatit, in timpul mandatului Gabrielei Firea, a mai spus Nicusor Dan.

La un moment dat, la locul conferintei a oprit un cetatean care circula cu mopedul pe Prelungirea Ghencea. Acesta a inceput sa strige la Aurelian Badulescu, acuzandu-l pe viceprimar pentru problemele de trafic de pe sosea.

Initial, Badulescu i-a dat omului raspunsuri politicoase de tipul "Da, aveti dreptate, sunt probleme, asa este!" si "Ne cerem scuze, a trebuit sa facem si ce n-au facut altii, inaintea noastra!".

Dupa numai cateva minute, insa, Badulescu a inceput sa tipe la cetatean, acuzandu-l ca a luat bani.

"Nu te stiu eu? Crezi ca nu stiu cine esti? Da inapoi banii pe care i-ai luat!", a tipat Badulescu la cetateanul care i-a cerut explicatii.

Si noul director al STB a venit la conferinta lui Nicusor Dan

La conferinta au venit mai multi reprezentanti ai administratiei Firea.

Printre acestia s-a numarat si noul director al STB, Alexandru Hazem Kansou. Intrebat de jurnalisti ce cauta la conferinta intr-o zi de lucru si daca nu cumva ar trebui sa se ocupe de modernizarea parcului de mijloace de transport in comun, Kansou a spus ca si STB se va ocupa de o cale de rulare care urmeaza sa se amenajeze pe Prelungirea Ghencea.

Intrebat ce cauta, totusi, la conferinta, de vreme ce nu s-a deschis pe Prelungirea Ghencea niciun santier pentru respectiva cale de rulare, Kansou a refuzat sa raspunda.

Sursa video: Andreea Udrea

Reamintim ca, pana nu demult, Kansou a fost consilier general PNL. Dupa ce acesta a votat bugetul Capitalei propus de Gabriela Firea (pe care PNL si USR l-au respins), a fost exclus din randurile liberalilor.

La jumatatea lunii mai, administratia Firea l-a numit pe Kansou director la STB, in locul lui Andrei Creci.

Citește și:
Marcel Ciolacu atacă PNL cu privire la rotativă: ”Trebuie să depăşim mofturile de politicieni mărunţi”
Marcel Ciolacu atacă PNL cu privire la rotativă: ”Trebuie să depăşim mofturile de politicieni mărunţi”
Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat vineri, 27 ianuarie, la Brăila, despre rotaţia premierilor din luna mai şi schimburile de ministere, că ”dacă revenim la mofturile de a băga funcţiile...
Căile juridice în cazul Schengen, ca o Fata Morgana. Europarlamentar: ”Adică noi ne aşteptăm ca undeva, cineva să ne facă dreptate, dar aceasta nu există”
Căile juridice în cazul Schengen, ca o Fata Morgana. Europarlamentar: ”Adică noi ne aşteptăm ca undeva, cineva să ne facă dreptate, dar aceasta nu există”
Politicienii români par că încă nu au găsit calea comunicării cu statele Schengen pentru a le convinge să ne primească în comunitate. Unii spun că există căi juridice care să rezolve...