Ziare.com

Bucurestenii, obligati sa spele trotuarul din fata casei zilnic

Miercuri, 30 Iunie 2010, ora 17:35

   

Bucurestenii, obligati sa spele trotuarul din fata casei zilnic
Persoanele fizice din Bucuresti vor trebui sa spele trotuarele din fata caselor si blocurilor in care locuiesc si pe cele ale zonelor de acces pietonal adiacente, potrivit normelor de salubrizare si igienizare in Capitala aprobate miercuri de Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB).

Persoanele fizice care nu isi vor spala trotuarul sunt pasibile de amenzi intre 200 si 500 lei.

Potrivit proiectului care contine normele de salubrizare, persoanele care apartin cultelor religioase ce au sambata zi de sarbatoare trebuie sa spele trotuarul in alta zi.

Personele juridice vor trebui sa spele trotuarul lunea intre orele 9.00 si 12.00, altfel riscand amenzi intre 500 si 2.000 lei. Curatatul trotuarelor trebuie facut zilnic, se arata in acelasi proiect de hotarare.

In plus, cetatenii nu vor avea voie iarna sa arunce zapada din curti pe trotuare, carosabil, intersectii, spatii verzi, terenuri virane sau in canale, amenda fiind tot intre 200 si 500 de lei. Persoanele care detin locuri de parcare trebuie sa asigure mentinerea starii de salubritate a acestora.

Posesorii de animale de companie vor avea si ele obligatii. Astfel, in timpul plimbarii animalelor pe domeniul public, ei trebuie sa detina asupra lor materialele necesare (matura, punga etc.) pentru curatarea locului si evacuarea dejectiilor fiziologice.

Cei care detin animale de companie nu vor avea voie pe spatiile verzi din parcuri, gradini publice si cele aferente ansamblurilor de locuire, in spatiile de joaca amenajate pentru copii, in magazine si piete de desfacere a produselor agroalimantare. Ei vor mai avea obligatia de mentinere a cainilor in lesa, iar animalele din categoria celor agresive vor purta botnita. Incalcarea acestor norme atrage dupa sine amenzi intre 200 si 500 de lei.

Normele de salubrizare si igienizare ale Municipiului Bucuresti mai prevad:

"Persoanele fizice si juridice au obligatia ca pe timp de iarna sa indeparteze turturii de gheata formati la nivelul acoperisului imobilului/constructiei, sa curete, in maximum 24 de ore dupa incetarea ninsorii, zapada depusa si gheata formata, de pe trotuarele aferente imobilelor unde domiciliaza sau isi desfasoara activitatea, a sediilor de firme, curtilor si terenurilor detinute, astfel incat traficul pietonal sa se desfasoare in conditii normale.

La imobilele in care la parter functioneaza societati comerciale, magazine sau prestatori de servicii, obligatiile mentionate revin acestor unitati pe timpul functionarii acestora". Nerespectarea acestei prevederi se sanctioneaza cu amenda de la 500 lei la 2.000 lei, pentru persoane juridice, si de la 200 lei la 500 lei pentru cele fizice.

Sursa: rNews

Articol citit de 6276 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
41 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Pentru naivi :

As vrea sa vad ce se va intimpla cind macar un sfert din locatari vor porni sa deie cu apa , cu furtunele , deodata !!!!!!!!

 

Buna remarca

Apa va proveni din zapada pe care o vom depozita iarna in apartamente, pentru ca dupa aceasta lege nu ne ramane alt loc in care sa o ducem.

Pai ce sa facem cu ea?

Deci daca nu mai e voie sa arunci zapada niciunde, (de parca ar fi ceva toxic, si nu un produs al naturii) ar trebui sa organizeze si centre de colectare a zapezii.

Ala de la utlimul etaj

Trebuie sa spele heliportul!

Balada trotuarului - de Alex Popa

Două bucăti de necunoscut
stau impreună pe un colt de trotuar
si impart tăcerea in două.

Intr-un oras gri,
intr-o lume monotonă,
in care nici răsăritul,
nici măcar apusul
nu mai seamănă sperantă.

Fiecare asteaptă
un semn,
o rază de soare inghetată intr-un colt de privire
si speră că un gand,
o făramă de cuvant
isi va lua avant
de la celălalt si va pleca in călătorie.

Consilieri de 2 lei !

Sa ne fie de bine !
Cum am votat - asa avem

Adica daca zapada se topeste si se scurge in canal e bine - daca o aruncam noi - nu mai e bine .
De ce !??
Daca trotuarul e spatiu public - inseamna ca facem munca fortata .
Dr Oprescu este cumva nazi !??

asta inseamna igeinizarea lupanarelor!!

:)))

Romania arată așa cum suntem !

Nu mă surprinde cum arată Romania dacă majoritatea forumiștilor comentează negativ la această măsură ce se impunea demult. Tov. Otrăpescu, amenzi MARI, tovarășe ! Să doară indolența și năravul bolșevic al lenii !!
Adesea ni se amintește de "țările civilizate" in mass-media...Ei bine, aflați că acolo cetățenii iși fac curat in fața ***ților ! Nu așteaptă primăria să le măture trotoarul. Este un detaliu de bun simț. Intr-un sat muntean, bunica mătura la 2-3 zile porțiunea de uliță din dreptul ***ții sale ! Copil fiind, și eu măturam din același spirit. Ce frumoase și educative erau vacanțele la țară !
Comunismul v-a obișnuit numai să vi se dea. Nimeni nu-și mai pune intrebarea ce poate face pentru comunitate ! Vom trăi mai bine numai cand vă veți respecta pe voi inșivă...Da, da, dați fuga la steluțe puține.

nu e tot aia sa faci ceva , sau sa faci BINE ceva !!!!!!

Sint de acord ca asa ar trebui , dar trebuie si minte si vointa pentru a o realiza !!!!!!! De exemlu in fiecare zi programat alt cartier , la anumite ore ,anumite strazi , retea separata de apa ...etc. Dar la noi nici cele mai bune idei nu ajung sa se finalizeze din cauza indolentei care caracterizeaza majoritatea poporului si a guvernantilor !!!!!

as vrea

dupa cate inteleg din postarea dumitale, tovarashe, esti cam rupt de realitatea din tzara. io nu zic ca nu ai dreptate, teoretic. insa as vrea sa imi raspunzi la urmatoarea intrebare: cum ai reactiona tu in momentul in care, dupa ce ai dat cu matura prin fatza imobilului, ai vedea cum unii neispravitzi arunca tot felul de deseuri si dejectii? banuiesc ca, in spiritul tau civic de tovarash sadea, vei lua din nou matura si vei freca cu sarg trotoarul. aloooo! pana cand nu se vor lua masuri pentru starpirea nesimtzitzilor nu o sa avem curatzenie in spatiile publice. parerea mea!

@anticonceptiona

Nu mă deranjează comentariul ce denotă puțina-ți minte, ci faptul că mă acuzi nefondat a fi...tovarăs ! Află tu, chip de lut că-s un anticomunist cum puțini sunt in Romania !
Sunt oare occidentalii tovarăși că au organizat prin decrete aceste practici ale bunului simț ?
Da, nea Caisă, aș mătura din nou, in fiecare zi, chiar dacă cei meționați de tine ar murdări ! Știi de ce ? M-aș respecta pe mine ! "Firma" mea este acel trotuar, prin urmare trebuie meținut curat. "Clientul" vede mai intai "firma" și abia apoi marfa !
Părerea ta ? Este 100 % eronată și nu o cumpăr ! Această părere-mi dovedește că TU ești STRĂIN de realitatea din țară și cu alde tine am ajuns la aces marasm ! Stai in cocină in ideea că vine altul să ți-o murdărească !

concluzie

deci, tovarashe, in continuare sa amendam efectul, nu cauza... probabil ca ai mare dreptate. cocina din tzarisoara mea au realizat-o cei care gandesc ca tine, scarpinandu-se aiurea-n cucuruz... iar nesimtzitii colcaie nestingheriti pe strazi, promovand ideea: las' ca sunt prostii care fac curat!

Pentru naivi

Aș vrea să văd cat mai puțini naivi și analfabeți funcționali in Romania !

se poate

nu te mai uita asa des in oglinda!

da si eu sunt curios

de necesar este necesar si ar fi indicat sa faca astfel cu ceva televiziune cand isi curata trotuarul chiar primarul
pentru ca altfel le pare ceva josnic si nu vor sa faca
trebuie sa inteleaga ca mult praf este si de aici
bucurestiul este un oras cu atat de mult praf incat masina dupa stationare are un strat suficient ca sa fi nevoit sa dai cu stergatoarele

sa nu uite si verificarea santierelor care trebuie sa asigure spatiu pentru curatarea anvelopelor inainte de iesirea din santier

dilema

eu locuiesc intr-un bloc in care majoritatea locatarilor sunt in varsta deci nu pot iesi sa curete trotuarul, pensiile le au mici si cu cresterea tva abia mai au bani de medicamente ce sa mai vorbesc si de intretinere si mancare, deci nici nu pot plati pe cineva sa curete pt ei.Ce se va face in cazul asta ? vor da amenzi ? cine le va plati cand oamenii nu au nici dupa ce bea apa?
Solutia ar fi contracte de salubrizare atribuite pe bune nu pe apartenenta politica si amenzi pentru cei care arunca gunoaiele pe strada, dar cine sa se gandeasca la solutii asa de simple


Prima   1   2   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor