Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Concerte scumpe in loc de asfaltare, in Sectorul 6? Ce arata calculele unui consilier local

Luni, 22 Iulie 2019, ora 20:31
5790 citiri
Concerte scumpe in loc de asfaltare, in Sectorul 6? Ce arata calculele unui consilier local
Foto: Arhiva Facebook/ CCE S6

Un consilier local il acuza pe primarul Gabriel Mutu ca a organizat concerte scumpe cu banii pe care ii putea folosi pentru a face curatenie in Sectorul 6 sau pentru a asfalta strazi.

In luna mai, Primaria Sectorului 6 a organizat, prin intermediul Centrului Cultural European pe care il are in subordine, o serie de concerte numite "Sase Fest - Distreaza-te cat sase". Aceste concerte - sustinute de artisti ca Loredana, Stefan Banica, Alina Eremia, Lidia Buble, Feli sau Randy - au fost prezentate de Cosmin Selesi si Dan Badea si s-au desfasurat in Parcurile Drumul Taberei si Crangasi in zilele de 17, 18 si 19 mai.

Pana aici, toate bune, de vreme ce bucurestenii chiar au nevoie de distractie! Problema - sustine consilierul local USR Cosmin Manole - este ca pe evenimente s-au cheltuit sume uriase de bani, in mod nejustificat.

"La Sectorul 6 se aloca oricum foarte multi bani catre institutii care nu desfasoara, neaparat, activitatile cu cel mai mai mare impact asupra vietii de zi cu zi a cetateanului. Printre aceste institutii se numara si Centrul Cultural European (care a organizat concertele de la Sase Fest) ...

Si asta, in conditiile in care in cartier e nevoia de bani in alta parte. Spre exemplu, la Administratia Domeniului Public, de vreme ce avem mari probleme cu salubrizarea in spatiile dintre blocuri. De asemenea, e nevoie de bani pentru asfaltarea a peste 20 de strazi din zona Belsugului (de la Metrou Pacii) si de pe Valea Furcii (cartierul Brancusi) . S-au emis deja autorizatii de construire in zona, dar strazile sunt neasfaltate... Iar aceste lucruri nu pot ramane asa.

Nimeni nu spune ca nu e nevoie si de distractie. Dar e suficient sa ne uitam in presa ca sa ne dam seama ca sumele platite catre artisti sunt mult mai mari decat preturile pe care acestia le cer, in mod curent. Si nu inteleg de ce era nevoie de asa ceva", mai spune Cosmin Manole.

Potrivit consilierului USR, costurile de organizare - scena si aparatura, artificiile, butaforia, paza, asistenta medicala etc - s-au ridicat la 1.188.302 lei (circa 249.986 euro).

In plus, pentru a canta la 'Sase Fest', onorariul Loredanei a fost de 96.000 lei (20.276 euro), cel al lui Stefan Banica de 52.335,80 lei (11.953 euro) . In paralel, pentru prestatia Directiei 5 s-au platit 57.600 lei (12.166 euro), pentru cea a lui Randi 26.400 lei (5.576 euro), pentru cea a Lidiei Buble 24.000 lei (5.069 euro), iar pentru a a lui Feli s-au dat 21.600 lei (4.562 euro).

Per total aproape 2,2 milioane de lei (aproape jumatate de milion de euro) s-au cheltuit pe aceste concerte, sustine consilierul USR Cosmin Manole.

In context, ne-am intrebat, spre exemplu, cum a procedat Centrul Cultural European pentru a-i contracta si a-i plati pe artisti. Exista o procedura anume, stabilita de lege? Au fost artistii selectati si contractati direct sau prin intermediul unei firme de impresariat artistic?

In ciuda instentelor noastre, nu am reusit sa obtinem, in cursul dupa-amiezii de ieri, telefonic, un punct de vedere de la primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu.

In consecinta, l-am contactat pe directorul Centrului Cultural European, Cosmin Teleasca. Aceasta a spus ce ne va raspunde la intrebari, dar nu la telefon, ci numai daca i le adresam in scris, pe adresa de email a Centrului Cultural European.

Zis si facut. Ziare.com a solicitat informatiile de la CCE si de la Primaria Sectorului, informatii cu privire la modul in care a fost organizat evenimentul. Deocamdata, nu am primit niciun raspuns. Daca il vom avea, vom reveni cu detalii.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Sase Fest Sector 6 concerte scumpe, #costuri Sase Fest Gabriel Mutu, #Gabriel Mutu sector 6, #Gabriel Mutu bani strazi curatenie concerte , #administratia