Continua curatenia in administratie: Premierul Dacian Ciolos a demis prefectii din Brasov si Sibiu

Joi, 10 Martie 2016, ora 21:52
4150 citiri
Continua curatenia in administratie: Premierul Dacian Ciolos a demis prefectii din Brasov si Sibiu
Foto: Arhiva / Guvern

Premierul Dacian Ciolos a decis, joi, demiterea prefectilor din judetele Brasov si Sibiu, numirea unor inlocuitori temporari si, totodata, numirea a doi subprefecti in Bucuresti si Dambovita, de aseamenea cu caracter temporar.

La Brasov a fost numit ca prefect interimar Ciprian Bancila, iar la Sibiu, Vasile-Cristian Roman, informeaza News.ro.

"Astazi au fost doua noi numiri de prefecti si doua incetari de exercitare a mandatului de prefect, una este in judetul Brasov si una in judetul Sibiu. Noile numiri sunt urmatoarele: se numeste cu caracter temporar prin detasare, in conditiile legii, in functia publica de prefect a judetului Brasov domnul Bancila Ciprian Marius si tot cu caracter temporar prin detasare, se numeste ca prefect al judetului Sibiu domnul Roman Vasile Cristian", a declarat Dan Suciu, purtator de cuvant al Guvernului.

Totodata, au fost facute si doua numiri de subprefecti tot cu caracter temporar prin detasare pentru judetul Dambovita si Bucuresti.

"Pentru judetul Dambovita domnul Pasasila Ciprian Constantin, iar pentru Municipiul Bucuresti domnul Carstea Corneliu", a anuntat purtatorul de cuvant al Executivului.

Guvernul a inlocuit, pe 2 martie, inca patru prefecti, in judetele Bacau, Constanta, Neamt si Salaj, fiind schimbati si doi subprefecti, in Botosani si Bucuresti.

Guvernul continua curatenia in administratie: Judetele care au prefecti si subprefecti noi

Toti cei patru prefecti au fost subprefecti in Guvernul Tariceanu, fiind ulterior trecuti pe posturi de inspector guvernamental de Guvernul Ponta.

Astfel, la Bacau a fost instalat in postul de prefect Ioan Ghica (pana in prezent inspector guvernamental si subprefect de Neamt pana in 2009, in Guvernul Tariceanu), iar in Constanta a fost instalat la conducerea prefecturii Adrian Viorel Nicolaescu (de asemenea inspector guvernamental pana la aceasta data si fost subprefect in Constanta tot in Guvernul Tariceanu).

In judetul Neamt a fost numit ca prefect Niculina Dobrila, fost subprefect in Guvernul Tariceanu si actual inspector guvernamental, iar la Salaj a fost numit prefect Marin Nitu, de asemenea subprefect in Guvernul Tariceanu si actual inspector guvernamental.

In urma cu trei saptamani, Executivul a schimbat alti 9 prefecti si a numit un nou prefect si in judetul Iasi, pe un post vacant.

Ciolos face curatenie in administratie: Judetele care au alti prefecti (Video)

Citește și:
Cine este Kathleen Ann Kavalec, propunerea SUA de ambasador în România. Diplomata a fost audiată de senatul american
Cine este Kathleen Ann Kavalec, propunerea SUA de ambasador în România. Diplomata a fost audiată de senatul american
Kathleen Ann Kavalec, propunerea președintelui SUA Joe Biden pentru funcția de ambasador în România, a fost audiată marți noaptea de către senatul american. În timpul audierii, aceasta a...
”Rabla pentru electrocasnice” va fi regândit: ”Cei care și-au bătut joc de sprijinul financiar nu vor mai avea dreptul să participe”
”Rabla pentru electrocasnice” va fi regândit: ”Cei care și-au bătut joc de sprijinul financiar nu vor mai avea dreptul să participe”
Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a anunțat vineri, 2 decembrie, că programul ”Rabla pentru electrocasnice” va fi regândit. ”Lucrurile se vor schimba, pentru că noi am introdus o...