Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cristian Popescu-Piedone a inaugurat noua Piata Berceni Oltenitei

Joi, 25 August 2011, ora 15:33
4778 citiri
Cristian Popescu-Piedone a inaugurat noua Piata Berceni Oltenitei
Foto: Arhiva

Primarul sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone, a inaugurat, joi, noua Piata Berceni Oltenitei, care deserveste o zona cu aproximativ 35.000 de locuitori.

Piata este administrata de o societate comerciala, in baza contractului de asociere in participatiune, aprobat de Consiliul Local Sector 4 prin hotararea cu nr. 20/1999. Investitia, insumand 870.000 de euro fara TVA, este privata si a presupus schimbarea in totalitate atat a arhitecturii, cat si a fatadei pietei. Lucrarile de modernizare au demarat in luna februarie si au fost finalizate la 1 iunie.

"Piata actuala Berceni este in asociere cu Directia Administratiei Pietelor sector 4 din 1999. Timp de zece ani nimeni nu a facut absolut nimic in aceasta piata, desi capitalul majoritar este privat. La venirea mea la Primaria sectorului 4, am discutat cu toti acesti administratori ai pietelor private si i-am rugat sa intervina ca sa tina pasul cu acele piete administrate direct de Administratia Pietelor sector 4, pentru modernizarea lor. Oamenii au inteles. Pot sa va spun ca marea majoritate a administratorilor au inteles si astazi piata arata cum arata, in conditii civilizate", a declarat edilul sectorului 4.

El a precizat ca lunar "Administratia Pietelor incaseaza din chiria acestui contract" privind Piata Berceni Oltenitei minimum 3.800 de euro.

Cristian Popescu-Piedone a spus ca, pana la sfarsitul mandatului sau, inclusiv pietele Progresul si Aparatori, care se afla in plina constructie sau in indeplinirea formelor legale de a se incepe constructia, vor arata ca mai toate pietele din sectorul 4 - civilizate, in care cetatenii pot veni sa-si cumpere produsele civilizat, fara a fi agresati.

"Suntem in plina desfasurare a licitatiilor pentru construirea Pietei Progresul si construirea noii Piete Aparatorii Patriei. Vor fi doua simboluri, atat arhitecturale, cat si comerciale pentru capitolul piete", a afirmat primarul sectorului 4.

El a mentionat ca Piata Progresul va fi una dintre cele mai moderne piete ale Capitalei.

"Va fi una dintre cele mai moderne piete ale Bucurestiului - P+1 cu parcaj pe toata suprafata pietei. Va descongestiona locurile de parcare din zona si pentru cei care locuiesc in zona, pentru ca parcarea, cu peste 800 de locuri, va fi folosita dupa orele de program de cei care locuiesc in zona", a spus edilul sectorului 4.

Traian Hojda, administratorul pietei inaugurate joi, a precizat ca noua piata are 180 de tarabe, dintre care 80% sunt pentru producatorii particulari si 20% pentru societati.

''Avem 67 de magazine pentru societatile comerciale. Piata are o suprafata de 2.300 de metri patrati, a fost modernizata si am cheltuit 870.000 de euro fara TVA. Piata este asigurata, 24 de ore din 24, cu 20 de camere video", a declarat Traian Hojda.

Cristian Popescu-Piedone a stat de vorba cu cetatenii despre problemele acestora, printre care cainii fara stapan si prezenta omizilor in copacii din zona.

"Daca aceasta problema statea in pixul meu si aveam competentele legale va garantez ca nu exista o omida in sectorul 4, asa ma duc 'cu saru' mana' de sase luni la institutiile abilitate prin adrese scrise, prin telefoane, prin rugaminti, am incercat toate caile de a se stropi in acest sector (...) la hartiile noastre nu s-a dat nici macar raspuns", a spus edilul sectorului 4.

El a afirmat ca fenomenul omizilor a luat o amploare extraordinara si ca "nu s-a stropit deloc" in sectorul 4, astfel ca multi arbori de zeci de ani sunt in pericol de a se usca.

"Am solicitat Consiliului General, primarului general, delegarea de competente catre primariile de sector privind cainii (...) nu am nicio atributie legala, 'iau castane fara sa-mi puta gura a usturoi', pe romaneste, pe segmentul caini", a adaugat Cristian Popescu-Piedone.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
Ciolacul îl trimite pe Piedone ”la locul lui”. Liderul PSD susține că nu va negocia cu edilul de la Sectorul 5
Ciolacul îl trimite pe Piedone ”la locul lui”. Liderul PSD susține că nu va negocia cu edilul de la Sectorul 5
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri, 24 aprilie, că locul lui Cristian Popescu Piedone nu poate să fie decât ca primar, în continuare, la Sectorul 5, el precizând că nu va...
#Cristian Popescu Piedone primar, #piata Berceni Oltenitei , #administratia