Ziare.com

Deputatii au adoptat proiectul care elimina stampila din administratia publica

Miercuri, 11 Septembrie 2019, ora 15:48

   

Deputatii au adoptat proiectul care elimina stampila din administratia publica
Camera Deputatilor a adoptat, miercuri, un proiect de lege care prevede ca persoanele juridice de drept public nu vor mai avea obligatia de a aplica stampila pe declaratii, cereri, contracte sau orice alte documente ori inscrisuri depuse la institutiile sau autoritatile publice.

Proiectul de lege modifica art. V din Ordonanta Guvernului nr.17/2015 privind reglementarea unor masuri fiscal-bugetare si alte acte normative, in scopul introducerii si a persoanelor juridice de drept public in sfera persoanelor care nu au obligatia de a aplica stampila pe declaratii, cereri, contracte sau orice alte documente ori inscrisuri depuse la institutiile sau autoritatile publice sau emise ori incheiate in relatia cu institutiile sau autoritatile publice.

"Persoanele juridice de drept public nu au obligatia de a aplica stampila pe declaratii, cereri, contracte sau orice alte documente sau inscrisuri depuse la institutiile sau autoritatile publice ori emise sau incheiate in relatia cu institutiile sau autoritatile publice.

Persoanele juridice de drept public nu au obligatia de a aplica stampila pe documente sau orice alte inscrisuri emise in relatia dintre acestea si persoanele fizice, persoanele juridice de drept privat, entitatile fara personalitate juridica.

Prevederile nu se aplica institutiilor sau autoritatilor publice carora prin acte normative de rangul legii, cu caracter special fata de prezenta ordonanta, li se impune expres folosirea stampilelor", prevede proiectul adoptat.

Fapta de a solicita persoanelor fizice, persoanelor juridice de drept privat, entitatilor fara personalitate juridica, precum si persoanelor juridice de drept public aplicarea stampilei pe declaratii, cereri, contracte sau orice alte documente sau inscrisuri, savarsita de catre persoana din cadrul unei institutii sau autoritati publice, constituie abatere disciplinara si atrage raspunderea disciplinara a acesteia, conform prevederilor legale, se mai arata in proiectul adoptat.

Camera Deputatilor este for decizional.
Harta alegerilor locale 2020. Lista cu toti candidatii la consiliile judetene si la primariile marilor orase din Romania
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 7883 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

"Ce are coada Veoricai cu stampila primariei" :-)))

Devine depasit si proverbul asta...

 

poate ca era bine

sa precizati si cine sunt persoanele juridice de drept public. altfel articolul este suspendat. si lipsit de interes. achiesez la cele de mai sus.

 

Oare

cați angajați vor rămane pe drumuri dacă nu mai trebuie pusă ștampila ? Și nu se precizează dacă e vorba de toate formele de ștampile, drepte, rotunde, ovale, etc...

 

in loc de stampile...se vor folosi stampulele....!

e vremuri grele,igoreee...!

 

nasol,pana acum

se dadea o explicatie:ce are coada vacii cu stampila primariei.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor