Dupa "revolutia fiscala", primarul din Iasi spune ca va cere bani de la parinti pentru renovarea scolilor

Miercuri, 08 Noiembrie 2017, ora 10:27
5696 citiri
Dupa "revolutia fiscala", primarul din Iasi spune ca va cere bani de la parinti pentru renovarea scolilor
Foto: Facebook/Mihai Chirica

Mihai Chirica, primarul din Iasi, a comentat masurile fiscale pe care urmeaza sa le adopte Guvernul miercuri, precizand ca daca nu va avea fonduri pentru renovarea scolilor va apela la ajutorul parintilor.

"Va trebui sa vorbesc cu parintii sa facem un fond de solidaritate sa terminam scolile, sa terminam strazile incepute. Eu inca ma bazez pe luciditatea unor oameni responsabili fata de deciziile ce vizeaza o tara intreaga", a declarat Chirica la Realitatea TV.

Edilul din Iasi a spus ca unele dintre masurile fiscale nu au nicio logica. Una dintre nemultumirile primarilor care au mers marti la Guvern a fost legata de scaderea impozitului pe venit de la 16% la 10%.

"Nici macar nu putem discuta despre incredere sau acoperirea acestor deficituri. Nu are nicio logica macar! Nu reduce doar alocarile care se vor duce in mod direct catre autoritatile locale, ci o diminuare per ansamblu a veniturilor statului roman. Ca sa poti compensa, trebuie sa ai alte surse, dar noi nu vedem alte surse.

Situatia este destul de dramatica si lipsita de logica administrativa si financiara. Nu mi se pare logic sa diminuezi o sursa de venit pe care nu o contesta nimeni", a adaugat Mihai Chirica.

La randul sau, Gheorghe Falca, primarul Aradului, care a si participat marti la intalnirea cu premierul Mihai Tudose, a spus ca teoria transmisa de Guvern cu compensarea nu este una care sa sustina o structura administrativa.

"Nu am inteles de ce trebuie sa ne ia ca sa ne dea. Teoria asta ca va luam acum banii si va dam dupa aia nu este una care sa sustina o structura administrativa. Le-am adresat si lor aceasta intrebare, ne-au spus ca aceasta este solutia, iar in prima parte a lui 2018 se va face compensarea. Lucrul asta nu poate convinge insa pe nimeni.

Administratiile locale au foarte multi angajati, au facut eforturi de a investi in dezvoltarea economica, dar nu este usor sa pierzi in fiecare an 16 milioane de euro. Este un mesaj urat sa strangem toti banii si sa-i trimitem la Bucuresti. Nu e normal ca o administratie ca Aradul sa plateasca in plus 16 milioane de euro catre Bucuresti", a spus acesta.

Intrebat despre ceea ce va face, edilul a spus ca va reduce investitiile.

"Nu pot sa reduc functionarea scolilor, a spitalelor, intretinerea oraselor. O sa reduc investitiile, exact cele care sunt motorul dezvoltarii economice", a spus acesta.

Amintim ca in urma discutiei cu premierul de marti, Mihai Tudose si Liviu Dragnea au promis ca Guvernul va oferi primariilor compensari din rezerva Executivului daca bugetul pentru 2018 nu va acoperi tot ce trebuie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Noua afacere deschisă de Liviu Dragnea după ce s-a lăsat de gătit
Noua afacere deschisă de Liviu Dragnea după ce s-a lăsat de gătit
Liviu Dragnea și-a găsit o nouă ocupație. Pentru că proiectul din politică, APP, i-a murit din fașă pe fondul conflictului cu Codrin Ștefănescu, fostul șef PSD a hotărât să se apuce...
Conflict aprins în interiorul Guvernului. Ministra Familiei îl acuză pe Marcel Boloș că nu colaborează: ”Nu mi-a mai răspuns la telefon din octombrie”
Conflict aprins în interiorul Guvernului. Ministra Familiei îl acuză pe Marcel Boloș că nu colaborează: ”Nu mi-a mai răspuns la telefon din octombrie”
Ministra Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Natalia Intotero,a declarat luni, 22 aprilie, la Arad, că ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, nu i-a mai răspuns la telefon din...
#primari buget 2018, #Chirica buget primarie 2018 , #administratia
Comentarii
Poza 4lea
4lea
rank 5
dar noi nu vedem alte surse... puneti-va ochelari si daca nici asa
Poza 4lea
4lea
rank 5
Nichita... ou de cuc in cuibarul PSD