Firea s-a intalnit cu Dancila si i-a prezentat "solutia" pentru reorganizarea ELCEN si RADET, aflate in insolventa

Miercuri, 01 August 2018, ora 21:37
3466 citiri
Firea s-a intalnit cu Dancila si i-a prezentat "solutia" pentru reorganizarea ELCEN si RADET, aflate in insolventa

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, s-a intalnit, miercuri, la Palatul Victoria, cu premierul Viorica Dancila, careia i-a prezentat solutia municipalitatii pentru reorganizarea ELCEN si RADET, aflate in procedura de insolventa, respectiv transferul de activitate si active catre Compania Municipala Energetica, societate infiintata de Primaria Capitalei, care va avea ca obiectiv "revitalizarea sistemului de termoficare" din Capitala.

Municipalitatea sustine ca aceasta companie municipala va prelua si va opera activele ELCEN, creandu-se astfel "premisele pentru continuarea procedurilor de atragere de fonduri structurale nerambursabile disponibile prin Programul Operational Infrastructura Mare 2014-2020 si de finantari rambursabile bancare acordate de institutii financiare internationale".

Potrivit unui comunicat transmis de Primaria Capitalei, Gabriela Firea i-a prezentat premierului solutia identificata de municipalitate pentru reorganizarea ELCEN si RADET, care asigura producerea si distributia energiei termice in Capitala si care se afla in acest moment in procedura de insolventa, plenul fiind transferul de activitate si active catre Compania Municipala Energetica, societate infiintata de Primaria Capitalei, care va avea ca obiectiv revitalizarea sistemului de termoficare din Capitala.

Aceasta companie municipala va prelua si va opera activele ELCEN, creandu-se astfel premisele pentru continuarea procedurilor de atragere de fonduri structurale nerambursabile disponibile prin Programul Operational Infrastructura Mare (POIM) 2014-2020 si de finantari rambursabile bancare acordate de institutii financiare internationale (BEI, BERD, BM, etc), sustine municipalitatea.

"Primarul general, Gabriela Firea, a subliniat importanta realizarii acestui proiect care reprezinta un moment crucial pentru sistemul de termoficare din Bucuresti. Prin preluarea sistemului de alimentare centralizata cu energie termica (SACET) intr-un termen cat mai scurt de catre compania municipalitatii, se vor realiza investitiile necesare pentru modernizarea si retehnologizarea sistemului de termoficare.

Concret, realizarea acestui proiect va asigura continuitatea si calitatea prestarii serviciului public de alimentare cu energie termica cu consecinte directe asupra reducerii pretului de productie a energiei termice si a celui de transport si distributie, ceea ce va genera un impact pozitiv la nivel local, atat din punct de vedere economic, cat si social.

Tot prin intermediul Companiei Municipale Energetica Bucuresti va fi posibila realizarea investitiei de valorificare energetica a deseurilor menajere din Bucuresti, proiect realizat tot prin fonduri nerambursabile", mai sustine Primaria Capitalei.

Noua entitate ar urma sa reuneasca producatorul si distribuitorul sub conducerea unica a Primariei Generale prin includerea acestor servicii, "ca necesitate obiectiva in conditiile in care directivele Uniunii Europene impun obligativitatea cresterii eficientei energetice".

Sistemul centralizat de termoficare din Bucuresti este cel mai mare din Romania si furnizeaza in prezent energie termica pentru aproximativ 560.000 de apartamente, precum si pentru 5.400 de institutii, obiective sociale si agenti economici.

Citeste si:
Cum s-a ajuns la război total în PMP. Acuzații de lupte pe funcții și o fuziune eșuată
Cum s-a ajuns la război total în PMP. Acuzații de lupte pe funcții și o fuziune eșuată
Lupta internă din PMP a ajuns la noi culmi după ce actualul și fostul președinte al partidului s-au acuzat reciproc că au avut promise funcții de la PNL ca urmare a unei eventuale fuziuni....
Florin Cîţu, nemulţumit de relația cu PSD: ”Aş vrea mai mult fair-play. E foarte uşor să scriu pe Facebook că propunem să creştem pensiile cu 60%”
Florin Cîţu, nemulţumit de relația cu PSD: ”Aş vrea mai mult fair-play. E foarte uşor să scriu pe Facebook că propunem să creştem pensiile cu 60%”
Preşedintele PNL, Florin Cîţu, afirmă, marţi seară, că este nemulţumit de modul în care se comună în coaliţie, aşteptând mai mult fair-play din partea partenerilor. Cîţu susţine...