Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Firea sterilizeaza gratuit pisicile si cainii cu stapan, dar care nu sunt de rasa: Doar 6 veterinari din Bucuresti vor avea contract cu Primaria

Miercuri, 28 Martie 2018, ora 15:55
7796 citiri
Firea sterilizeaza gratuit pisicile si cainii cu stapan, dar care nu sunt de rasa: Doar 6 veterinari din Bucuresti vor avea contract cu Primaria
Foto: Arhiva Ziare.com

Pisicile si cainii care nu sunt de rasa, dar au stapan, din Bucuresti, vor fi sterilizati, a decis miercuri Consiliul General al Municipiului Bucuresti.

Prin acest program, ASPA (Autoritatea pentru Supravegherea si Protectia Animalelor) ar urma sa incheie contracte pe un an cu veterinari din toate cele sase sectoare ale Bucurestiului, urmand ca acestia sa asigure gratuit cetatenilor sterilizarea unui numar maxim de doua animale de companie, fie caini, fie pisici, pentru fiecare posesor de animale din Capitala.

Proiectul de hotarare a fost aprobat cu 40 de voturi "pentru", cinci voturi "impotriva" si trei abtineri.

"In privinta abandonului de animale, acesta provine atat din iresponsabilitatea proprietarilor, cat si din inmultirea animalelor pe care le au in posesie, intrucat acestea nu sunt sterilizate, desi obligativitate exista.

In pofida existentei obligativitatii legale de a steriliza cainii, prea multi proprietari nu au facut acest lucru, unul dintre motive fiind costul financiar, dar si lipsa de comunicare si informare", se arata in expunerea de motive a proiectului de hotarare initiat de consilierii generali PSD.

Astfel, ASPA va incheia un acord pe maximum un an, cu maximum sase ofertanti (cate unul in fiecare sector), fiecare veterinar urmand sa sterilizeze un numar de maximum 600 de caini si pisici din Bucuresti, dar nu mai mult de 100 de caini si 100 de pisici pe luna.

Costul castrarii ar urma sa fie acoperit de municipalitate, prin ASPA. Valoarea estimata a sterilizarii cainilor este de 235 de lei pentru femela, 190 de lei pentru mascul, iar in cazul pisicilor - 150 de lei pentru femela si 150 de lei pentru mascul.

Potrivit municipalitatii, prin program va fi subventionata sterilizarea a maximum doua animale, (caini si/sau pisici) pentru fiecare posesor de animale de companie din Bucuresti, limita stabilita fiind de 3.600 de caini si 3.600 de pisici, dupa principiul primul venit, primul servit.

Consilierii generali PSD amintesc de proiectul de hotarare privind Programul anual de sterilizare gratuita a animalelor fara pedigree, cu stapan, propus anul trecut de USR si aprobat in sedinta de Consiliu. Ei spun ca acest program a fost un esec, pentru ca a plecat de la premise eronate, astfel ca niciun animal nu a fost sterilizat.

Initiatorii proiectului isi propun sa sterilizeze toti cainii si toate pisicile din Bucuresti.

"Dorinta noastra este aceea de a avea un program realist, ancorat in realitatea Capitalei, care sa aiba efecte reale, atat prin prima comunicarii, cat si a animalelor sterilizate/castrate. Programul propus va fi unul multianual, pana la atingerea obiectivului de a steriliza intreaga populatie de caini si pisici de pe raza municipiului Bucuresti", mai scrie in expunerea de motive a proiectului.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#sterilizare gratuita animale Bucuresti, #pisici caini sterilizare gratuita Bucuresti , #administratia
Comentarii