Partea buna a campaniei electorale (Opinii)

Sambata, 27 August 2011, ora 14:00
3657 citiri
Partea buna a campaniei electorale (Opinii)

Ajung destul de des intr-un sat din Muntenia. Judet traditional social democrat, insa primar PDL. De sapte ani, eu nu stiu drumul din localitatea respectiva decat la limita practicabilului, desi duce spre o cabana de munte cunoscuta (candva foarte cautata, acum lasata in paragina).

Cred ca o sosea dupa bombardament avea sanse sa arate mai bine. Canalizarea si bransarea la reteaua nationala de gaze erau misterioase legende locale.

Ei bine, asupra satului cu pricina s-au pogorat deodata o multime de minuni. Drumul a fost asfaltat si arata in cea mai mare parte mai bine decat multe dintre drumurile europene ale tarii. E drept, nici nu se terminasera bine lucrarile, ca soseaua s-a si surpat in vreo doua locuri, dar receptia nu a fost facuta inca, asa ca mai sunt sperante.

In sat nu existau trotuare. Acum sunt. Au si borduri. La intrarea in sat, un panou mare explica minunea - programul UE Regio. Doar ca, fara bunavointa ministerului Dezvoltarii, acest program nu poate functiona, caci platile se fac in avans de la buget. Asa ca, esentialul pe care trebuie sa-l retina satenii despre binefacatori s-a propagat repede: "Udrea a dat banii".

S-a intrerupt, de cateva ori, ore intregi, alimentarea cu apa. Oamenii au crezut ca e o avarie. Apoi si-au facut cruce: se schimba conductele vechi si ruginite. Satul este legat din toamna trecuta la reteaua de gaze, gratie unui imprumut masiv "de la Bucuresti", care a dezlegat blocajul din cauza caruia distribuitorul de gaze nu deschisese robinetul.

Si, mai nou, primarul a anuntat personal in zonele marginase ale satului ca, peste cateva saptamani, vor incepe sapaturile pentru canalizare. Oamenii se freaca la ochi de frica sa nu fie un vis frumos. Nu e vis. E doar campanie electorala. Dar nici macar nu cred ca este un lucru rau. Sau, ma rog, este raul cel mic.

Sigur, binele cel mare ar fi ca toate aceste investitii sa nu aiba legatura cu campania electorala, ci doar cu nevoile comunitatilor. Sigur ca ideal ar fi ca satisfacerea acestor nevoi sa nu aiba legatura cu apartenenta politica a primarului. Si ar fi de-a dreptul perfect ca firmele care fac aceste lucrari sa nu fie ale unor clienti politici.

Dar se pare ca in Romania asa ceva inca nu se poate, pentru ca nici clasa politica si nici electoratul nu au ajuns la nivelul de cultura politica si civilizatie necesare. Dar macar discutam despre investitii necesare, cu adevarat utile, asteptate vreme indelungata.

Ele sunt preferabile salilor de sport construite in sate locuite numai de batrani, terenurilor de fotbal cu nocturna in comune fara echipe de fotbal sau bazinelor de inot in localitati fara canalizare. Acelea sunt atuul cel mare, adevarate ineptii revoltatoare si imense dovezi de prostie ale politicienilor. Asa ca, domnilor guvernanti, indiferent de culoarea voastra politica, daca tot vreti sa va faceti campanie, faceti-o macar inteligent si util. Ca in satul despre care va vorbeam la inceput.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#campanie electorala sat, #clienti politici campanie electorala, #proiecte locale campanie , #administratia