Ziare.com

Peste 1.000 de baraje nu indeplineau conditiile de siguranta in 2017, existand riscul unor catastrofe - Raport al Curtii de Conturi

Luni, 18 Martie 2019, ora 17:37

   

Peste 1.000 de baraje nu indeplineau conditiile de siguranta in 2017, existand riscul unor catastrofe - Raport al Curtii de Conturi
Peste 1.000 de baraje nu indeplineau, in 2017, conditiile de siguranta, existand riscul producerii unor catastrofe cu efecte semnificative asupra populatiei, proprietatilor si mediului, se arata in "Raportul Public pe anul 2017" al Curtii de Conturi, postat pe site-ul institutiei.

"Un alt aspect constatat a fost legat de situatii in care detinatorii unor lucrari hidrotehnice nu au efectuat toate demersurile in vederea autorizarii functionarii acestora. A rezultat faptul ca un numar de 39 de baraje de importanta exceptionala si deosebita (categoriile A si B) nu erau autorizate/avizate sa functioneze in conditii de siguranta.

Referitor la barajele din categoriile de importanta C si D (baraje de importanta normala si redusa), la nivelul anului 2017, un numar de 982 de baraje nu erau autorizate/avizate sa functioneze in conditii de siguranta, existand astfel riscul producerii unor catastrofe, cu consecinte semnificative asupra populatiei, proprietatilor si mediului", se arata in raport, la capitolul destinat activitatii Ministerului Apelor si Padurilor.

Curtea de Conturi recomanda, astfel, efectuarea tuturor demersurilor necesare in vederea functionarii in conditii de siguranta a barajelor si lacurilor de acumulare.

Citeste si: Curtea de Conturi a gasit o lipsa de peste 11 milioane de lei la ANAF.

In total, Curtea de Conturi a identificat prejudicii in valoare de 350 de milioane de lei si venituri neincasate de 932 milioane de lei, in urma controalelor efectuate anul trecut privind exercitiul financiar 2017, potrivit raportului mentionat.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 3398 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

In loc sa verifice unde

s-au dus miliardele de la ss-sri,sie si spp astia fac expertize la baraje.Poate anul asta se vor ocupa si de riscul flatulentelor .

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor