Primaria Sectorului 1 a facut celula de criza pentru niste pescarusi morti de aviara

Joi, 09 Februarie 2017, ora 21:24
2333 citiri
Primaria Sectorului 1 a facut celula de criza pentru niste pescarusi morti de aviara
Foto: Arhiva Ziare.com

Primaria Sectorului 1 a constituit o celula de criza pentru combaterea raspandirii cazurilor de gripa aviara, dupa ce s-a confirmat "influenta aviara" in cazul a cinci pescarusi gasiti morti pe malul lacului Grivita, in aval de barajul Straulesti.

Conform unui comunicat al Primariei Sector 1, in urma analizelor facute la Institutul de Diagnostic si Sanatate Animala a fost confirmata "influenta aviara", iar Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Bucuresti, care conduce celula de criza de la nivelul Capitalei, a stabilit o zona de supraveghere sau monitorizare de 10 kilometri in jurul zonei unde au fost descoperite cazurile de gripa aviara.

Aceasta zona de supraveghere cuprinde sectoarele 1, 2, 5 si 6 din Bucuresti, precum si localitatile Tunari, Otopeni, Corbeanca, Buftea, Mogosoaia, Chitila, Dragomiresti Vale si Chiajna din judetul Ilfov, precizeaza sursa citata.

Medicii veterinari vor face inspectii sanitar-veterinare la pasarile domestice din zona de supraveghere pentru a identifica eventuale cazuri de imbolnavire sau mortalitate la pasari si pentru a-i informa despre masurile luate, una dintre ele fiind interzicerea organizarii pe teritoriul Sectorului 1 de piete, targuri sau expozitii de pasari.

Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, spune ca pana in prezent nu a fost depistat niciun caz de gripa aviara la pasarile din gospodariile populatiei.

"Doresc sa asigur populatia Sectorului 1 ca administratia locala va aplica toate masurile legale pentru a tine situatia sub control. Pana la aceasta ora, in Sectorul 1 nu a fost inregistrat nici un caz de gripa aviara la pasarile domestice din gospodariile populatiei.

Fac un apel la cetatenii Sectorului 1 sa respecte cu strictete toate masurile decise de administratia locala si de celelalte institutii implicate in combaterea raspandirii cazurilor de gripa aviara", a declarat primarul Sectorului 1.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#celula criza aviara Bucuresti, #pescarusi morti aviara Bucuresti , #administratia
Comentarii
Poza Bambu
Bambu
rank 1
Din pescarusii aia morti de aviara se vor produce deliciosii