Ziare.com

Primariile pot imprumuta pana la 450 de milioane de lei de la Trezorerie pentru a asigura caldura pe timpul iernii

Joi, 04 Octombrie 2018, ora 22:41

   

Primariile pot imprumuta pana la 450 de milioane de lei de la Trezorerie pentru a asigura caldura pe timpul iernii
Guvernul a adoptat joi o ordonanta de urgenta care permite administratiilor publice locale sa contracteze imprumuturi in conditii avantajoase de la Trezorerie, in limita a 450 de milioane de lei, pentru asigurarea energiei termice pentru populatie pe timpul iernii.

"Imprumuturile pot fi contractate numai cu avizul Comisiei de Autorizare a Imprumuturilor Locale si numai daca la data depunerii documentatiei UAT-urile nu au restante la imprumuturile contractate anterior.

Documentele necesare in vederea obtinerii imprumutului se depun pana la data de 29 noiembrie 2018 la directiile generale regionale ale finantelor publice/administratiile judetene ale finantelor publice", se arata intr-un comunicat remis presei joi seara de Ministerul de Finante.

Conform sursei citate, MFP a completat si art. 63 din Legea nr. 273/2006, cu prevederi legate de obligativitatea autoritatilor administratiei publice locale de a notifica Comisia de autorizare a imprumuturilor locale (CAIL) in legatura cu efectuarea tragerilor autorizate pentru anul respectiv.

"Termenul limita este 15 august al fiecarui an, iar pentru 2018 data de 15 octombrie. In caz contrar, CAIL anuleaza sumele autorizate ca trageri pentru anul respectiv si le aloca altor UAT-uri care au proiecte de investitii in derulare.

De asemenea, autoritatile locale, care nu efectueaza trageri pana la finalul anului in cuantumul notificat catre CAIL, vor plati o penalitate de 2% pentru sumele autorizate si netrase. Aceasta penalitate, care va reprezenta venit la bugetul de stat, urmeaza sa fie calculata si achitata de unitatile/subdiviziunile administrativ-teritoriale pana la data de 31 martie a anului urmator.

Noile prevederi sunt necesare ca urmare a faptului ca in practica CAIL s-a constatat ca au fost si sunt unitati/subdiviziuni administrativ-teritoriale care nu au utilizat integral sumele autorizate si astfel au blocat finantarea unor investitii publice de interes local", se mai arata in comunicatul citat.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Citeste mai multe despre primarii imprumut bani caldura iarna
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1898 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Acum inteleg ca popularimea

trebuie sa decida prin alesi daca romanii sunt cu totii homosexuali,dar acum e comunism sau capitalism pe acolo.Daca eu nu am bani sa-mi platesc caldura si lumina inghet de frig ca nu se imprumuta primaria sa-mi faca mie cald in casa si eu sa stau cu aia in sus asteptandu-l pe Cernea sau altii ca el.Daca maine se gaseste loctiitoarea lui Werner de la Sibiu,de mmarti pana joi,hotaraste sa imprumute bani sa cumpere la toti sasii Mercedesuri o fi de bine.
Asta-i comunism mai rau decat pe timpul lui Ceausescu.Atunci daca nu aveai serviciu iti luau caloriferele cu totul,nu iti dadeau caldura moaca.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor