Printul Charles iubeste Viscri pentru simplitatea lui. Primarul il modernizeaza cu spa si teren de golf

Marti, 16 Septembrie 2014, ora 17:29
5446 citiri
Printul Charles iubeste Viscri pentru simplitatea lui. Primarul il modernizeaza cu spa si teren de golf

Edilii locali din Viscri au decis sa modernizeze cu fonduri europene localitatea indragita de printul Charles tocmai pentru simplitatea si salbaticia locurilor. Ei vor sa amenajeze un teren de golf si sa construiasca un resort modern pe o suprafata de peste 5 hectare.

Satul transilvanean Viscri, aflat pe lista patrimoniului UNESCO, a ajuns celebru datorita Printului Charles, care o viziteaza frecvent.

"Pajistile inflorite sunt unice, unice, nu numai in Europa, ci in lume. Asa ceva nu mai exista, nicaieri, la o asemenea dimensiune. Acest peisaj cu pasuni, fanete si paduri, si felul in care este exploatat, este in intregime sustenabil, eficient din punct de vedere ecologic si prietenos cu mediul. Uniunea Europeana incearca sa salveze astfel de zone si aici aveti exemple fantastice", a declarat Printul Charles intr-un interviu acordat pentru ProTV in urma cu trei luni.

Printul Charles a pus Viscri pe harta turistica - iata cati vizitatori a adus

Printul Charles a donat masini de pompieri satului Viscri

Intre timp, familiile primarului si viceprimarului comunei Bunesti, din care face parte satul, au accesat un milion si jumatate de euro din fonduri europene pentru a construi un complex turistic care va cuprinde locuri de cazare, un centru SPA cu piscina acoperita, mai multe terenuri sportive si o herghelie. Nu mai putin de 10 proiecte de finantare europeana au fost deja aprobate, informeaza ProTV.

Turistii care iubesc zona sunt socati de idee, deoarece ei vin aici tocmai pentru ca s-au saturat de turismul in masa. De asemenea, ghizii turistici spun ca daca se modernizeaza, zona va pierde din farmec.

"Daca vrei spa, poti sa te duci si in buricul targului, aici lumea vine tocmai ca sa vada patrimoniul", a declarat Cipriana Serbu, ghid turistic. Insa, primarul comunei, Mircea Palasan, e convins ca proiectul sau va atrage si mai multi turisti in zona, dar si ca printul Charles va fi incantat. "100%! Si poate facem si un teren de golf si il invitam la golf", a spus el.

Deciziile edilului i-au indignat pe membrii ONG-urilor care se ocupa cu restaurari in zona, care au decis sa stopeze proiectele europene, suspectand fraude.

Citeste si:
Ministrul Mediului anunță fonduri uriașe pentru ”Casa Verde Fotovoltaice”. Când se va relua depunerea dosarelor
Ministrul Mediului anunță fonduri uriașe pentru ”Casa Verde Fotovoltaice”. Când se va relua depunerea dosarelor
Ministrul Mediului, Tánczos Barna, a anunțat marți, 25 ianuarie, că are ca obiectiv alocarea unui miliard de euro până în anul 2024 pentru programul prin care populaţia poate cumpăra, cu...
Ministrul Muncii anunță că PSD va cere renegocierea cheltuielor cu pensiile din PNRR. Riscurile deciziei
Ministrul Muncii anunță că PSD va cere renegocierea cheltuielor cu pensiile din PNRR. Riscurile deciziei
Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat marți, 25 ianuarie, că PSD va cere în coaliție renegocierea cu Comisia Europeană a plafonului de cheltuieli pentru pensii din PNRR. În prezent,...