PSD vrea sa numeasca fara concurs sefii deconcentratelor si prefectii sa nu mai fie apolitici

Vineri, 16 Iunie 2017, ora 19:50
7836 citiri
PSD vrea sa numeasca fara concurs sefii deconcentratelor si prefectii sa nu mai fie apolitici
Foto: Arhiva Ziare.com

Toti directorii institutiilor deconcentrate din judete vor fi numiti politic in functie, fara concurs, urmand sa fie asimilati subsecretarilor de stat.

Nici prefectii nu vor mai fi apolitici, ei urmand sa fie considerati secretari de stat, potrivit Codului Administrativ, pregatit de PSD.

Presedintele PSD Olt, Paul Stanescu, spune ca este normal ca, in momentul plecarii unui guvern, acesta sa fie urmat de toata echipa, pana la directori de deconcentrare si prefecti.

"Este o decizie politica, iar Codul Administrativ este aproape gata. Conform acestuia, toti directorii de deconcentrate vor fi asimilati functiei de subsecretar de stat, iar prefectul celei de secretar de stat. In momentul in care pleaca un guvern, va pleca toata lumea, iar in momentul in care vine un guvern, va veni cu propria echipa, fara concurs, fara sa ne dam dupa deget si sa spunem ca prefectul, spre exemplu, nu este om politic, din moment ce propunerea este facuta de un partid", a declarat Stanescu.

Senatorul de Olt spune ca acest Cod va fi votat, la inceperea urmatoarei sesiuni parlamentare, din septembrie.

"Cei care vor veni intr-o echipa politica nu inseamna ca sunt cei mai destepti din judetul respectiv, dar sunt asumati politic. Daca echipa merge prost, pierzi, daca merge bine, castigi. Codul Administrativ este aproape gata, pana in toamna", a mai explicat Paul Stanescu.

Amintim ca, in luna aprilie, si premierul Sorin Grindeanu a sustinut aceasta masura, precizand ca "macar iesim dintr-o anumita ipocrizie, pentru ca toata lumea stie ca la schimbarea guvernelor se schimba prefectii si subprefectii, doar ca exista o forma mascata, de apolitic".

Eveniment Quarterly Report

Analiză: Cum cad Ciucă și Ciolacu în capcana lui Putin
Analiză: Cum cad Ciucă și Ciolacu în capcana lui Putin
Cei doi lideri ai coaliției de guvernământ se lasă atrași de Diana Șoșoacă și AUR într-o zonă a intoleranței depășită demult de Europa Occidentală. O zonă în care propaganda rusă...
Ciucă le transmite un mesaj românilor care își serbează onomastica de sfântul Andrei
Ciucă le transmite un mesaj românilor care își serbează onomastica de sfântul Andrei
Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, ne îndeamnă joi, 30 noiembrie, de Sfântul Andrei, să ne inspirăm din exemplul Ocrotitorului României, să fim curajoşi şi înţelepţi pentru a...
#PSD numit politic prefecti, #PSD numit politic sefi deconcentrate, #PSD Cod Administrativ prefecti , #administratia