Singura scoala din Romania care a dat doi laureati Nobel a devenit pericol public

Sambata, 01 Aprilie 2017, ora 08:18
5140 citiri
Singura scoala din Romania care a dat doi laureati Nobel a devenit pericol public
Foto: Captura Digi24

Liceul Nikolaus Lenau din Timisoara, singura scoala din Romania care a dat lumii doi castigatori ai premiului Nobel - Herta Muller si Stefan Hell - a ajuns un adevarat pericol pentru trecatori si pentru elevi.

Din fatada cladirii cad bucati intregi de caramida, iar tencuiala desprinsa a facut si victime.

"Chiar si pe o trecatoare a cazut o bucata de tencuiala, destul de grav, a intervenit salvarea. S-a desprins tencuiala, sunt doar caramizile care speram noi sa nu ne pice in cap", a declarat un trecator pentru Digi24.

Autoritatile au inceput reabilitarea liceului in urma cu trei ani, dar pana acum doar interiorul cladirii a fost renovat. Din cauza unor greseli in proiect, lucrarile au fost abandonate.

Elevii care nevoiti sa intre zilnic in cladire, dar si trecatorii, risca sa se accidenteze.

"Este toata suprafata decapata. Masuratorile difera. Se desprind bucati din tencuiala, chiar daca este data toata tencuiala jos, au trecut deja doua ierni peste aceasta fatada neasigurata", spune Elena Wolf, directorul Liceului Teoretic Nikolaus Lenau din Timisoara.

Primaria a dat in judecata firma care trebuia sa renoveze fatada si a intrerupt lucrarile.

"Exista de exemplu un litigiu asupra sumelor aferente constructiei si ridicarii schelei pentru Lenau, de asemenea exista cateva chepenguri la acoperis. Nu sunt valori mari, insa din punctul nostru de vedere nu sunt corecte, din punctul de vedere al firmei sunt vazute altfel", spune Dan Diaconu, viceprimarul Timisoarei.

De cealalta parte, reprezentantii firmei de constructii au si ei nemultumiri.

"Atata timp cat noi am asteptat corectarea proiectului care era in sarcina proiectantului, adica angajatul primariei, nu s-a intamplat acest lucru. Am solicitat, de asemenea, plata lucrarilor care s-au executat. Nu s-a efectuat", spune Cristian Bucsa, manager al firmei de constructii.

Doi castigatori ai Premiului Nobel, Herta Muller, detinatoarea premiului pentru Literatura, si Stefan Hell, care a luat Nobelul pentru Chimie, au invatat la liceul Nikolaus Lenau.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Liceul Nikolaus Lenau pericol, #Liceul Nikolaus Lenau tencuiala , #administratia