Tara lui Dorel: Primarul din Tuzla investeste banii comunei in alta localitate

Joi, 08 Decembrie 2011, ora 15:50
2659 citiri
Tara lui Dorel: Primarul din Tuzla investeste banii comunei in alta localitate
Foto: replicaonline.ro

Situatie incredibila in comuna constanteana Tuzla. Din banii locuitorilor, primarul Constantin Micu a decis, fara aprobarea Consiliului Local, sa traga o conducta pe camp, pe teritoriul comunei invecinate - Costinesti.

"Deci, omul asta, scuzati-ma, ori nu are minte, ori pur si simplu nu-i e frica de lege. Cu ghilimelele de rigoare ca n-are minte. Nu poti sa faci asa ceva. N-ai cum sa faci investitii pe alta unitate administrativ teritoriala. Omul asta a facut-o fara aprobare de CL: a luat bani din buget si-a facut lucrare pe teritoriul comunei Costinesti.

Domnul primar de la Costinesti nu stia. Acum noi trebuie sa vedem cine a avut interes ca sa duca aceasta conducta sau ce interes era ca in loc tu sa-ti faci investitie la tine in localitate, sa faci investitie pe alta localitate. Deja banuiesc ca acea infrastructura a fost dusa pentru a favoriza vreun cetatean care avea o suprafata de teren pe localitatea Costinesti. E dusa-n camp acea conducta", a declarat prefectul judetului Constanta, Claudiu Palaz, pentru Romania Libera.

Investitia realizata este in plin camp, pana la casele din Tuzla fiind kilometri buni de parloaga. Viceprimarul Marian Saracila a explicat pentru cotidianul citat ca in aprilie 2008 s-a dat o Hotarare de Consiliu Local ce prevedea realizarea unor locuinte pe terenul respectiv, dar proprietarii erau obligati sa realizeze singuri infrastructura.

Titularii proiectului, un roman si un irakian, anuntasera ca vor sa ridice acolo mai multe vile si apartamente, iar, in luna iunie, noul primar ales a declarat ca a decis sa extinda comuna si a construit conducta buclucasa, pentru care Inspectoratul de Stat in constructii a amendat primaria Tuzla cu 500 de milioane de lei vechi.

Primarul comunei Tuzla sustine ca aceasta conducta nu e pusa acolo cu dedicatie. "Conducta este pusa pe extravilanul comunei Tuzla in care oricum eram nevoit sa o trag pentru dezvoltarea zonei respective. Din magistrala asta se intepau toti care aveau proprietati in imprejurimile conductei", a declarat primarul Constantin Micu, recunoscand ca a fost nevoit sa faca o serie de lucrari si pe teritoriul localitatii invecinate, Costinesti, "ca acolo era capatul magistralei".

La randul sau, primarul din Costinesti, Traian Cristea, a declarat ca e la curent cu toata tarasenia, dar asteapta ca documentele sa fie puse in regula. "El a tras o teava omul. Acum ce sa-i fac?(...)E un scandal, se reclama ca chiorii", a recunoscut primarul din Costinesti.

Conform presei locale, intr-un alt dosar, Constantin Micu impreuna cu consilierul sau personal, Samoila Gheorghe, si consilierul local Resit Taner, sunt acuzati de delapidare, in detrimentul primariei, prejudiciind Primaria Tuzla cu 5.000 de lei, prin alimentarea cu carburanti a masinilor proprii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#conducta Tuzla, #investitii primar Tuzla Costinesti, #primar Tuzla Micu , #administratia