Toate tramvaiele ar putea fi suspendate in Timisoara: Jumatate nu sunt omologate, minciuni in adrese oficiale

Miercuri, 17 Iulie 2019, ora 22:35
5318 citiri
Toate tramvaiele ar putea fi suspendate in Timisoara: Jumatate nu sunt omologate, minciuni in adrese oficiale

Jumatate dintre tramvaiele din Timisoara nu sunt omologate pentru a putea functiona, a reiesit in urma unui control al Comisariatului pentru Protectia Consumatorilor Vest, iar societatea de transport din oras nu efectueaza legal interventii si reparatii la tramvaie, pentru ca nu are autorizatii.

Seful Comisariatului Regional pentru Protectia Consumatorilor Vest, Sorin Susanu, a declarat, miercuri, ca, in urma verificarilor care au vizat situatia tramvaielor din oras, Societatea de Transport Public Timisoara a primit o amenda de 15.000 de lei, din cauza neregulilor descoperite in tramvaiele vechi, fabricate in anii '60.

De asemenea, inspectorii au constatat ca cele peste 25 de tramvaie vechi din parcul societatii nu sunt omologate.

"Pentru neregulile descoperite deja in tramvaiele vechi s-a aplicat o sanctiune de 15.000 de lei, pentru scaune deteriorate, elemente ruginite care pot pune in pericol clientii, lipsa de informari. Am solicitat in continuare sa ni se puna la dispozitie acele acte necesare pentru legalitatea functionarii. Tramvaiele vechi nu au niciun fel de omologare pentru a putea functiona.

Se dovedeste ca ne-au mintit in adrese oficiale, spunand ca au autorizatie pentru intretinere cai rulante si reparatii tramvaie, lucru care nu este adevarat, nu detin astfel de autorizatii, nu efectueaza legal interventii si reparatii la tramvaie, iar pentru caile de rulare, cat si ceea ce inseamna linia aeriana de alimentatie cu curent, nu detin formele legale. Astazi, nu mai discutam doar despre tramvaiele vechi, ci despre tot ce inseamna transport public cu tramvaiele", a afirmat Sorin Susanu.

Seful Comisariatului Regional pentru Protectia Consumatorilor Vest a mai precizat ca, marti, la sediul Prefecturii Timis, a avut loc o sedinta in cadrul careia s-a discutat despre tramvaiele care circula pe strazile Timisoarei. In cazul in care reprezentantii societatii nu vor prezenta toate documentele solicitate, Sorin Susanu a precizat ca exista posibilitatea suspendarii activitatii de transport public cu tramvaiul.

"Reprezentantii Autoritatii Feroviare Romane, cei care emit aceste autorizatii, au spus in mod foarte clar ca ele nu exista. Situatia este mai mult decat delicata. Dupa ce vom avea toate raspunsurile oficiale, inclusiv de la Autoritatea Feroviara Romana, singurele masuri care se vor putea aplica sunt cele de suspendare a activitatii.

Ei ar fi trebuit sa functioneze legal, pun in pericol sanatatea calatorilor. Acea omologare ne spune daca tramvaiele circula in conditii optime sau nu, iar acea omologare nu exista, ca altfel ne-ar pune-o la dispozitie. Orice serviciu care este oferit consumatorilor si care pune in pericol securitatea si integritatea consumatorilor trebuie sa fie oprit de indata", a declarat Sorin Susanu.

Pe de alta parte, reprezentantii Societatii de Transport Public Timisoara au afirmat ca autorizatia in cazul tramvaielor vechi a expirat in luna aprilie. In acest moment, documentele in vederea obtinerii autorizatiei au fost depuse la Autoritatea Feroviara Romana, iar societatea asteapta un raspuns.

"Autorizatia a expirat in luna aprilie a acestui an, trebuia sa depunem documentatia, nu am depus-o la timp. Intre timp am depus actele si asteptam un raspuns. Tehnic, tramvaiele noastre corespund, chiar si cele fabricate in Germania (n.r. vechi) . Sunt unele diferente in ceea ce priveste confortul, dar tehnic ele pot fi scoase pe traseu. In cateva zile vom obtine autorizatia", a informat Societatea de Transport Public Timisoara.

Citeste si:
Propunerea PSD pentru funcția de secretar general adjunct al Camerei Deputaților
Propunerea PSD pentru funcția de secretar general adjunct al Camerei Deputaților
PSD o propune pe Ioana Bran în funcţia de secretar general adjunct al Camerei Deputaţilor. Potrivit unei informări transmise, luni, Biroului permanent al Camerei din partea liderului...
Cîțu, despre impozitul progresiv: ”Liviu Dragnea a încercat doi ani să schimbe cota unică, este aceeaşi meteahnă”
Cîțu, despre impozitul progresiv: ”Liviu Dragnea a încercat doi ani să schimbe cota unică, este aceeaşi meteahnă”
Fostul președinte PNL, Florin Cîţu a declarat, luni, despre dorinţa PSD de a se introduce o cotă progresivă, că Liviu Dragnea a încercat doi ani de zile să schimbe cota unică, şi ceea ce...
Comentarii