Tramvaiul de 1,5 milioane de euro din Cluj, stricat in prima zi de functionare

Joi, 07 Iunie 2012, ora 22:56
3317 citiri
Tramvaiul de 1,5 milioane de euro din Cluj, stricat in prima zi de functionare
Foto: Cluj Online

Dupa ce a atras atentia tuturor, atat prin pret, cat si prin suspiciunile care au planat asupra corectitudinii organizarii licitatiei de atribuire a contractului, tramvaiul polonez din Cluj a ... "facut pana".

Mai exact, miercuri, la inaugurare, s-a stricat dupa nici cateva ore de functionare, de vina fiind un pantograf care s-a rupt, fara ca cineva sa-si poata explica de ce, dupa cum a spus chiar edilul in functie.

"Din motive necunoscute s-a rupt pantograful. Nu este vina noastra sau a vatmanului. Linia a fost construita conform proiectului. Acum specialistii polonezi verifica ce anume s-a intamplat si vor stabili din ce motive s-a rupt pantograful", a declarat primarul interimar, Radu Moisin, citat de Evenimentul Zilei.

Ultima licitatie a lui Apostu favorizeaza Polonia in detrimentul Romaniei?

Motiv de bucurie pentru USL

USL Cluj nu a intarziat sa atace fosta Putere pe aceasta tema.

"Ii voi trimite maine (vineri, n.red.) lui Emil Boc 10 m de panglica la sediul de campanie pentru a-i feri pe clujeni de taierile de panglici electorale pe care le-a facut in ultimele saptamani pentru ca am vazut ca tramvaiul cel nou este deja cu probleme. Probabil din cauza faptului ca nu au fost facute testarile necesare, au aparut si problemele.

La fel s-a intamplat, de altfel, si la inaugurarea centurii Gherlei, care la doar o zi dupa inaugurare s-a surpat. De data aceasta, insa Emil Boc si-a batut propriul record: au trecut mai putin de 10 ore din momentul punerii in functiune" a declarat Marius Nicoara, candidatul USL pentru Primaria Cluj-Napoca, potrivit Cluj Online.

Tramvaiul mov, mostenirea lui Apostu pentru clujeni

Tramvaiul mov de 1,5 milioane de euro, primul dintr-un lot de 12 ce vor fi puse in functiune pe sinele din Cluj, a fost cumparat de la firma poloneza PESA in urma unei licitatii care a facut multa valva.

Ziare.com scrisese, la inceputul lunii mai, ca acesta ar fi unul dintre "tunurile" date de fostul edil Sorin Apostu, aflat acum in inchisoare pentru luare de mita.

Mai mult, firma romaneasca ce a pierdut licitatia - Astra Vagoane Arad - studiaza chiar posibilitatea introducerii unui denunt penal pentru abuz in serviciu.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#tramvai polonez Cluj Napoca, #frauda licitatie tramvai Cluj, #defectiune tramvai Cluj , #administratia