Un consilier local vrea sa opereze cainii la corzile vocale ca sa latre incet

Miercuri, 17 Februarie 2016, ora 18:57
5812 citiri
Un consilier local vrea sa opereze cainii la corzile vocale ca sa latre incet
Foto: Ziare.com

Ioan Ciulea, consilierul municipal din Medias care doreste operarea cainilor la corzile vocale pentru ca acestia sa latre mai incet, a declarat, miercuri, ca el are un caine "civilizat", "normal", "inteligent", care "nu deranjeaza vecinii" si ca asa isi doreste sa fie toti cainii din curtile oamenilor din oras.

Intrebat cum i-a venit ideea sa propuna un astfel de proiect, Ciulea a raspuns: "Locuiesc la curte si nu numai eu, personal, sunt deranjat de caini, si vecinii mei sunt deranjati de cainii vecinilor care au aceasta problema, care latra in nestire".

Consilierul Ciulea are si el un caine, un labrador, dar spune ca acesta nu deranjeaza vecinii, nu ii scoala noaptea din somn.

"Cainele meu e un caine civilizat, un caine normal, nu un caine care latra la orice miscare si la orice adiere de vant. (...) Cainele meu nu deranjeaza vecinii. Eu am un Labrador. E un caine inteligent", a spus Ioan Ciulea.

Acesta este optimist si crede ca luni, la sedinta Consiliului Local, propunerea sa are sanse chiar sa primeasca amendamente "mai plauzibile si mai inteligente".

Intrebat daca proiectul sau va intra in dezbatere publica, Ciulea a spus: "Eu as fi foarte multumit daca as putea sa-i conving. Sa vina si ei cu alte amendamente mai plauzibile si mai inteligente decat al meu, dar sa vedem ce zic ei si opinia publica. De aceea am dat publicitate, ca sa vedem ce parere au".

Ioan Ciulea este sigur ca o astfel de operatie a corzilor vocale la caini nu este deloc dureroasa.

"Absolut deloc (nu e dureros - n.red.) In tarile civilizate, asemenea operatii se fac de catre medicii veterinari, care le fac o mica incizie la corzile vocale si totul e normal. Cainele latra, dar nu mai latra la o asemenea intensitate si nu te mai scoala din somn noaptea", a mai precizat acesta.

Ioan Ciulea, consilier municipal la Medias, a depus la Primarie o propunere de hotarare locala prin care cere ca toti cetatenii din oras care au caini de curte ce latra prea tare "sa-si opereze animalul la corzile vocale sau dupa caz instrainarea animalului".

"Propun modificarea si completarea Hotararii Consiliului Local Medias 52/2009 privind normele si regimul contraventiilor privind cresterea, detinerea si protectia animalelor in municipiul Medias.

Propun modificarea articolului 7 prin introducerea unui aliniat nou, respectiv aliniatul 6, cu urmatorul continut: obligarea detinatorilor persoane fizice si juridice de caini care tulbura linistea publica a locatarilor la casa prin latratul continu prin intensitate mare, acest lucru sa se faca cu acordul vecinilor in scris si totodata sa-si opereze animalul la corzile vocale sau dupa caz instrainarea animalului", propune consilierul Ciulea, in documentul inregistrat luni, la Primaria Municipiului Medias.

Purtatorul de cuvant al Primariei Medias, Ioana Fagadar, a explicat, miercuri, ca Ioan Ciulea urmeaza ca luni, 22 februarie, sa prezinte aceasta initiativa, colegilor sai, in sedinta Consiliului Local.

Daca aceasta initiativa va fi si pe placul colegilor sai din Consiliul Municipal de la Medias, atunci propunerea va fi supusa unei dezbateri publice. Ioan Ciulea a fost ales in Consiliul Local Medias pe listele PP-DD in 2012.

Colegiul Medicilor Veterinari Sibiu: Propunerea, ilegala

Colegiul Medicilor Veterinari Sibiu atrage atentia ca este ilegala propunerea consilierului municipal de la Medias, care doreste operarea cainilor pentru ca acestia sa latre incet, fiind caz penal daca cineva incearca "sectionarea corzilor vocale" ale cainilor, cu alt scop decat medical.

"Aceasta propunere este ilegala. Se incalca Capitolul VII al Legii 205 din 2004 modificata in 2014 litera f care prevede clar ca interventiile chirurgicale destinate modificarii aspectului unui animal sau altor scopuri necurative, cum ar fi codomia, cuparea urechilor, sectionarea corzilor vocale, ablatia ghearelor, coltilotul ciocului si dintilor.

Domnul consilier ar fi fost bine sa se consulte cu specialistii. Am vorbit cu doi colegi medici veterinari de la Medias sa discute cu el", a precizat, miercuri, Dr. Ioan Pentea, secretar executiv al Colegiului Medicilor Veterinari din judetul Sibiu.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#consilier operat caini, #consilier corzi vocale caini, #operatie corzi vocale caini , #administratia