Un nou sediu pentru eliberarea pasapoartelor se deschide azi intr-un mall din Bucuresti

Luni, 16 Iulie 2018, ora 09:47
26707 citiri
Un nou sediu pentru eliberarea pasapoartelor se deschide azi intr-un mall din Bucuresti
Foto: Arhiva Ziare.com

Un nou sediu pentru Serviciul de eliberare a pasapoartelor se va deschide luni in mall-ul ParkLake din Sectorul 3 al Capitalei, urmand sa fie relocate acolo sediile din Soseaua Pipera si din Piata Amzei.

Dupa deschiderea noului spatiu, pentru regiunea Bucuresti-Ilfov vor fi primite solicitari si se vor elibera pasapoarte numai in doua puncte: in mall-ul ParkLake din Sectorul 3, unde vor functiona 14 ghisee de primiri cereri si trei ghisee de eliberari pasapoarte, si in Plaza Romania din Sectorul 6, in care functioneaza 20 de ghisee de primiri cereri si trei ghisee de eliberari pasapoarte.

"Demersurile pentru deschiderea punctului de lucru din ParkLake au fost facute de Institutia Prefectului Municipiului Bucuresti in urma solicitarii ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan, de a identifica solutii pentru imbunatatirea conditiilor de desfasurare a activitatii de eliberare a pasapoartelor si pentru reducerea timpului de asteptare la ghisee", transmite MAI.

Plata taxei pentru obtinerea pasaportului se poate face online, in sistem internet banking, prin virament catre conturile deschise de catre fiecare Institutie a Prefectului, de la orice banca unde persoana are deschis un cont bancar, prin virament bancar, prin mandat postal la orice oficiu postal sau in numerar sau dupa caz prin intermediul POS-urilor la casieriile unitatilor Trezoreriei Statului, la casieriile Institutiilor Prefectului si la casieriile unitatilor CEC BANK.

Sediul Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea si Evidenta Pasapoartelor Simple Bucuresti din Plaza Romania a fost deschis anul trecut dupa o serie de amanari, preluand activitatea a trei puncte de lucru din Capitala, respectiv cele situate in strada Ion Tuculescu, numarul 42B, Sector 3, strada Straduintei, numarul 1, Sector 4 si strada Virtutii, numarul 1-3, sector 6. Acestea si-au incetat activitatea odata cu deschiderea noului sediu.

Aici, programul normal pentru depunerea documentelor si ridicarea pasapoartelor este intre orele 8.30 si 16.30 in zilele de luni, miercuri, joi si vineri, respectiv 8.30 - 18.30 pentru ziua de marti.

Vara trecuta, la sediul pentru eliberarea pasapoartelor din Pipera s-au format cozi de sute de oameni, care veneau cu cateva ore bune inainte de inceperea programului pentru a fi siguri ca prind loc in fata si scapa de lunga asteptare pentru depunerea actelor.

In timp ce la sediul din Pipera erau procesate peste 900 de cereri pe zi, la celelalte patru birouri nu erau procesate mai mult de 100 de solicitari.

Citeste si Pasapoartele simple electronice vor fi valabile 10 ani, pentru romanii care au peste 25 de ani

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#sediu pasapoarte pipera mutat , #administratia