Un primar si aproape toti consilierii locali, trimisi in judecata: A scapat cel care a sesizat DNA

Luni, 23 Martie 2015, ora 10:38
12084 citiri
Un primar si aproape toti consilierii locali, trimisi in judecata: A scapat cel care a sesizat DNA
Foto: Facebook / Teodor Neamtu

Primarul, viceprimarul, toti consilierii locali, cu o singura exceptie, si un cetatean de onoare din Medias se vor prezenta in fata judecatorilor de la Tribunalul Sibiu, fiind trimisi in judecata in dosarul "Goscom". Judecatorii au respins toate contestatiile depuse de cei 23 de alesi, in prezent inculpati.

Rechizitoriul in dosarul Goscom a fost finalizat de procurorii DNA Alba Iulia in urma cu patru luni, scrie Turnul Sfatului.

Inculpatii sunt acuzati ca au folosit banii cetatenilor pentru a cumpara actiuni inutile la o societate falimentara, o parte din bani ajungand in buzunarele unora dintre ei.

Este vorba despre SC Gospodaria Comunala SA la care, in 2013, 80% din actiuni erau detinute de Consiliul Local Medias, iar restul de proprietatea asociatiei angajatilor - Asociatia Goscom.

Desi, inca din 2008, firmei i se incredintase intretinerea strazilor din oras, pentru care primea sume importante din bani publici, aceasta a intrat in incapacitate de plata. Solutia gasita de alesii Mediasului a fost sa cumpere si pachetul minoritar de actiuni.

Procurorii DNA au stabilit ca o parte din banii dati pentru pachetul minoritar a ajuns in conturile fostului primar Teodor Plopeanu si ale fostului consilier local, Ilie Lata.

"Dupa sedinta din noiembrie 2013, plata celor aproape 700.000 de lei a fost realizata a treia zi dupa Craciun, pe 27 decembrie. Trei zile mai tarziu, presedintele Asociatiei, Ioan Serban, a transferat toti banii din conturile Goscom in contul sau de economii. Apoi, pe 10 ianuarie 2014, a inceput sa imparta banii, prin transfer bancar: 104.000 de lei au fost virati in contul lui Ilie Lata sub explicatia 'suma datorata', iar alti 52.000 de lei au ajuns in conturile lui Plopeanu sub explicatia 'restituire obligatii'", sustin procurorii DNA.

Ioan Serban este cetatean de onoare al Mediasului.

Singurul consilier local care nu a fost trimis in judecata este Ioan Petrariu, el fiind si cel care a sesizat DNA si i-a chemat pr procurori sa verifice intreaga afacere. Tot Petrariu a fost si singurul care a votat impotriva cumpararii pachetului minoritar de la Asociatia Goscom.

Printre cei trimisi in judecata pentru abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave se numara primarul Teodor Neamtu, viceprimarul George Petrescu, fostul viceprimar actual consilier Floarea Taropa, Ioan Serban - presedintele si actionarul majoritar al Asociatiei Goscom, precum si Ilie Lata si Teodor Plopeanu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#primar Medias trimis judecata Goscom, #consilieri locali Medias DNA Goscom , #administratia
Comentarii
Poza tieues
tieues
rank 5
Un CINSTIT a invins 23 de ...gunoaie !
Poza Strainul
Strainul
rank 3