Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Un primar vrea interzicerea reclamelor verzi la farmacii: Ii agreseaza vizual pe soferi

Miercuri, 15 Octombrie 2014, ora 22:46
2901 citiri
Un primar vrea interzicerea reclamelor verzi la farmacii: Ii agreseaza vizual pe soferi
Foto: ledlight.ro

Primarul din Targu Mures, Dorin Florea, vrea interzicerea luminii verzi intermitente de la farmaciile din oras, pe motiv ca acestea "copiaza" semafoarele si ii "agreseaza" vizual pe soferi.

Dorin Florea a declarat, miercuri, ca se discuta mereu despre "accidente si morti", dar nu si despre cauzele producerii acestora, care "pleaca tot de la civilizatie, tot de la educatie, tot de la bunele practici pe care ar trebui sa le aiba si Politia, si drumarii si, in esenta, practic, intreaga guvernare a Romaniei".

Primarul din Targu Mures a spus ca, pentru disciplinarea si educarea soferilor, municipalitatea le ofera celor care isi iau carnetul de conducere "Micul ghid de bun-simt" - o brosura colorata, bilingva, continand caricaturi si sfaturi legate de circulatie.

Totodata, Florea a spus ca va propune Consiliului Local sa interzica lumina verde intermitenta de la farmacii, intrucat "copiaza" semafoarele si ii agreseaza vizual pe soferi.

In opinia primarului, un sofer este supus mai multor "situatii agresive" pe drumurile publice, iar Politia nu a fost interesata, in ultimii 20 de ani, "sa corecteze sau sa imbunatateasca" aceste lucruri.

"Va dau exemple cu nemiluita. Modul de iluminare a drumurilor, modul de functionare a reclamelor, modul de afisaj. Toate vin sa agreseze conducatorul auto, caruia i se pun in carca totdeauna tot felul de vini. El e de vina pentru accidente, pentru viteza, pentru...

Dar restul nu-s analizate cu decenta si un minim de implicare. Voi incerca sa scot o hotarare de Consiliu Local, sa interzic categoric functionarea farmaciilor, modul in care se copiaza semafoarele de circulatie. Este aberant sa vezi acest lucru. O farmacie e inchisa si merge intermitent verde si continuu iti creeaza o agresivitate, chiar in intersectii, parca asa sunt si facute, parca toate si-au gasit locatie numai in intersectie. Sau panouri publicitare sau alte si alte si alte lucruri. Sunt o suita intreaga", a spus Florea.

Acesta a adaugat ca a mai observat si ca pe unele portiuni de drum sunt diverse localuri cu becuri care nu au capac protector, astfel incat lumina nu este difuza si directionata in jos, ci il "orbeste" pe sofer.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#luminite farmacii interzise, #primar Targu Jiu interzice luminite farmacii, #soferi agresati vizual luminite farmacii , #administratia