Ziare.com

Un proiect de lege pentru autonomia Tinutului Secuiesc, adoptat tacit de deputati: Va avea presedinte si limba oficiala maghiara

de Redactia Ziare.com
Marti, 28 Aprilie 2020, ora 21:29

   

Un proiect de lege pentru autonomia Tinutului Secuiesc, adoptat tacit de deputati: Va avea presedinte si limba oficiala maghiara
Un proiect de lege care prevede acordarea de autonomie pentru Tinutul Secuiesc a trecut tacit de Camera Deputatilor si a fost inaintat catre Senat, care e for decizional in acest caz.

Proiectul de lege a fost initiat de 3 deputati ai UDMR - Biro Zsolt Isvan, Terza Kulcsar si Jozsef Gyorgy - si a fost depus la Camera Deputatilor cu doua zile inainte de Craciun.

Ulterior a primit mai multe avize negative in comsiile de specialitate. Insa, odata ce Romania a fost lovita de coronavirus si Parlamentul s-a mutat in sufrageriile alesilor, a fost dat uitarii si, astfel, proiectul de lege a fost adoptat tacit de deputati, pe 23 aprilie 2020. In consecinta, proiectul a fost inaintat spre dezbatere Senatului, care e for decizional.

Forma proiectului adoptata tacit de Camera Deputatilor include si o lista de teritorii din Tinutul Secuiesc in cazul carora se va acorda autonomia. De asemenea in textul proiectului se prevede ca limba maghiara devine - in respectivele zone - limba oficiala, la fel ca cea romana.

Iar zona din centrul tarii ar urma sa fie administrata independent. Iata cum, potrivit proiectului de lege.

"Competentele regiunii sunt stabilite prin prezentul statut al regiunii, de lege, sau de dreptul international. Competentele specifice ale regiunii nu pot fi puse in discutie sau limitate decat prin lege sau aplicand dreptul international.

Regiunea are dreptul de decizie si de gestionare in domeniile care apartin competentelor sale specifice. Acest drept include adoptarea si exercitarea unei politici proprii regiunii. In limitele legii, este de dorit transferarea in competenta regiunii si a unor sarcini care apartin unor competente nationale. Regiunea trebuie sa dispuna de mijloacele necesare realizarii acestui scop", conform proiectul de lege.

Initiatorii specifica faptul ca autonomia regiunii Tinutului Secuiesc nu afecteaza integritatea teritoriala si suveranitatea statului roman.

Cu respectarea principiului mentionat mai sus:

"- Competentele, in limitele prezentului statut, pot fi delegate regiunii de catre alte nivele de administrare.

- Delegarea de competenta trebuie sa fie clar definita. Mijloacele materiale si financiare, care permit punerea in aplicare efectiva a acestor competente aditionale, trebuie sa fie asigurate in mod adecvat pe parcursul actului de imputernicire.

- Organele insarcinate cu punerea in aplicare a acestor competente trebuie sa se bucure, atat cat este posibil si in limitele legii, de libertatea de a-si adapta exercitarea acestora la conditiile specifice regiunii si la structurile sale organizatorice, cu o preocupare deosebita pentru eficacitate si conform doleantelor locuitorilor regiunii", conform sursei citate.

Tinutul Secuiesc: Covasna, Harghita si "scaunul istoric Mures"

Regiunea autonoma va cuprinde, potrivit proiectului de lege, actualele judete Covasna si Harghita, cat si scaunul istoric Mures, care apartine judetului Mures.

Scaunele sunt teritorii traditionale secuiesti.

"a) Scaunul Kczdi (Kczdiszck), care cuprinde localitatile apartinatoare, avand resedinta la Targu Secuiesc (Kczdivasarhely),

b) Scaunul Orbai (Orbaiszck), care cuprinde localitatile apartinatoare, avand resedinta la Covasna (Kovzszna)

c) Scaunul Sepsi (Sepsiszck), care cuprinde localitatile apartinatoare, avand resedinta la Sfantu Gheorghe (Sepsiszentgyorgy)

d) Scaunul Ciuc (Csikszck), care cuprinde localitatile apartinatoare, avand resedinta la Miercurea Ciuc (Csikszereda)

e) Scaunul Odorhei (Udvarhelyszck), care cuprinde localitatile apartinatoare, avand resedinta la Odorheiu Secuiesc (Szckelyudvarhely)

f) Scaunul Gheorgheni (Gyergyoszck), care cuprinde localitatile apartinatoare, avand resedinta la Gheorgheni (Gyergyoszentmiklos)

g) Scaunul Mures (Marosszck), care cuprinde localitatile apartinatoare, avand resedinta la Targu Mures (Marosvasarhely)

h) Scaunul Miclosoara-Bradut (Miklosvar-Bardoc) (Miklosvar-Bardocszck), care cuprinde localitatile apartinatoare, avand resedinta la Baraolt (Barot)", arata initiativa legislativa a deputatilor UDMR.

Un Consiliu de Autoadministrare va exercita autonomia Tinutului Secuiesc

Proiectul mai arata ca autonomia regionala este exercitata de Consiliul de Autoadministrare, autoritate publica regionala aleasa prin vot universal, egal, direct secret si liber exprimat, precum si de Comisia de Autoadministrare desemnata de acesta.

Dispozitiile mentionate anterior nu aduc atingere dreptului de a recurge la consultarea prin referendum sau orice alta forma de participare a cetatenilor la treburile publice, in conditiile legii.

Acest Consiliu de Autoadministrare va stabili simbolurile Tinutului Secuiesc.

"Statutul de autonomie garanteaza dreptul la folosirea libera a drapelului si simbolului fiecarui scaun secuiesc. Prezentul Statut garanteaza folosirea libera a simbolurilor natiunii maghiare, precum si ale comunitatilor nationale in minoritate numerica in Tinutul Secuiesc.

In privinta folosirii simbolurilor statului, sunt valabile reglementarile legale in vigoare", prevede un alt articol al proiectului de lege.

"Consiliul de Autoadministrare poate infiinta, in propria sa competenta, organe pentru asigurarea ordinii publice, corespunzator prevederilor legale, in cazurile nereglementate in Constitutie", prevede propunerea de lege.

De asemenea, Consiliul de Autoadministrare poate solicita ca Guvernul sa-i atribuie sau sa-i incredinteze competente, ce nu sunt reglementate in prezentul Statut de autonomie. In plus, Comisia de Autoadministrare poate dispune, infiinta si sustine posturi proprii de televiziune si de radio, orice mijloc de comunicare in masa, care contribuie la realizarea obiectivelor sale.

Tinutul Secuiesc sa aiba presedinte, cu mandat de 4 ani

Potrivit proiectului, va fi si un presedinte al Tinutului Secuiesc, precum si autoritati ale Scaunelor - Consiliul Scaunal si presedintele Scaunului. Va exista si un Consiliu Comunal, Consiliul Orasenesc, Consiliul Municipal si primar.

"Presedintele Tinutului Secuiesc este ales de catre cetatenii Tinutului Secuiesc prin alegeri libere si generale, prin vot secret si direct pentru o perioada de patru ani", conform sursei mentionate.

O persoana poate avea maxim doua mandate ca presedinte al regiunii autonome.

Presedintele Tinutului Secuiesc dispune de imunitate acordata demnitarilor. Acesta nu poate indeplini alte functii publice sau private.

Totodata, Consiliul de Autoadministrare al Tinutului Secuiesc poate initia printr-o majoritate de 2/3 a voturilor membrilor sai eliberarea din functie a presedintelui Tinutului Secuiesc, in cazul tradarii intereselor comunitatii din Tinutul Secuiesc, lezarii drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului, neindeplinirii obligatiilor ce decurg din prezentul Statut de autonomie.

"In baza motiunii de cenzura adoptata, Consiliul de Autoadminisfrare al Tinutului Secuiesc se adreseaza Guvernului Romaniei ca in termen de 30 de zile de la data deciziei Consiliului de Autoadministrare sa dispuna organizarea alegerilor pentru finctia de presedinte a Tinutului Secuiesc. In cazul in care functia devine vacanta, desemnarea noului presedinte este valabila pentru un mandat complet", mai indica propunerea legislativa.

De altfel, in perioada limitarii temporare a exercitarii prerogativelor presedintelui Tinutului Secuiesc sau in cazul in care functia devine vacanta, pana la alegerea noului presedinte, atributiile acestuia revin presedintelui Consiliului de Autoadministrare, sau in caz de indisponibilitate, loctiitorului acestuia.

Atributiile presedintelui Tinutului Secuiesc

Presedintele Tinutului Secuiesc poate propune Guvernului Romaniei data desfasurarii alegerilor ordinare si extraordinare organizate pe teritoriul regiunii. Acesta poate solicita Curtii Constitutionale control prealabil la proiecte de decizii si actele normative emise de Consiliul de Autoadministrare.

El mai poate initia referendum, in urma consultarii Consiliului de Autoadministrare, privind problemele fundamentale ale regiunii, in conformitate cu Legea nr. 3/2000 privind organizarea referendumului la nivel local.

Limba maghiara va fi recunoscuta ca limba oficiala a regiunii

"In Tinutul Secuiesc limba maghiara are acelasi statut ca si limba oficiala a statului. Toti cetatenii domiciliati sau rezidenti in Tinutul Secuiesc au dreptul sa foloseasca ambele limbi in conditii egale, in viata privata si cea publica, inclusiv in cadrul institutiilor publice, precum si in fata autoritatilor publice, atat oral, cat si in scris", conform proiectului de lege.

De asemenea, autoritatile regiunii autonome, ale scaunelor secuiesti apartinatoare si autoritatile administratiei publice locale vor asigura folosirea oficiala si fireasca a ambelor limbi, adoptand reglementarile necesare pentru cunoasterea acestora, creand toate conditiile care garanteaza egalitatea lor deplina.

"In acele localitati ale regiunii autonome in care cetatenii apartinand altor comunitati nationale, etnice, lingvistice cu domiciliu stabil in acele localitati sunt in minoritate numerica, dar depasesc o suta in comuna, o mie in oras, cinci mii in municipiu, zece mii la nivelul scaunului, limba acestor comunitati beneficiaza de acelasi statut ca si limba oficiala a statului in fata unitatilor administrative respective", mai prevede propunerea legislativa.

Totodata, conform proiectului de lege, persoanele fizice, organizatiile si societatile au dreptul de a infiinta institutii de invatamant particular in limba materna a comunitatilor, iar cultele religioase au dreptul la invatamant confesional in limba enoriasilor.

"Invatamantul de stat si confesional in limba materna este finantat de la bugetul de stat si in mod proportional de la bugetul autoritatilor administratiilor publice locale, iar invatamantul particular este sprijinit de stat. Limba de scolarizare a minorilor este hotarata de parintii sau tutorele legal al acestora", explica initiatorii in propunerea de lege.

In institutiile de invatamant si educatie in limba materna a cetatenilor Tinutului Secuiesc, trebuie asigurata predarea istoriei comunitatilor nationale, -etnice si -lingvistice, precum si a istoriei, geografiei si etnografiei natiunii-mama a acestora, cunoasterea traditiilor si valorilor culturale.

In institutiile de invatamant si educatie cu limba de predare maghiara trebuie asigurata posibilitatea insusirii limbii romane.

In invatamantul elementar, mediu si liceal cu limba de predare maghiara, in vederea asigurarii insusirii cat mai temeinice a limbii romane, disciplina de limba si literatura romana este predata dupa programe si manuale speciale.

"In invatamantul profesional desfasurat intr-o alta limba decat limba oficiala a statului, insusirea termenilor de specialitate in limba romana trebuie asigurata. In unitatile de invatamant respectiv in cazul cursurilor de perfectionare din Tinutul Secuiesc, examenele de admitere si finale pot fi tinute in limba materna", precizeaza sursa amintita.

Posibilitatea de angajare a profesorilor din strainatate in institutiile de invatamant in limba materna este garantata, mai explica proiectului de lege.

In Tinutul Secuiesc, folosirea limbii materne este garantata:
a) in domeniul cultural;
b) in domeniul creatiei artistice, al criticii de arta, cercetarii si literaturii de specialitate;
c) in domeniul traducerii, sincronizarii, subtitrarii;
d) in domeniul popularizarii culturilor nationale specifice;
e) in toate domeniile de informare in masa.

"In scopul folosirii neingradite a limbii materne in administratia publica locala si regionala, vor fi numite, respectiv angajate persoane care cunosc limba comunitatilor nationale, etnice, lingvistice din regiune, respectiv care apartin acestor comunitati, respectand raportul dintre nationalitati rezultat in urma ultimului recensamant", mai prevede initiativa celor doi deputati UDMR.

De asemenea, cetatenii Tinutului Secuiesc au dreptul de a-si folosi limba materna in fata organelor judecatoresti.

Aceste autoritati locale ar urma sa poata infiinta institutii proprii si lua decizii in aproape toate domeniile, de la asigurari sociale, la siguranta publica si audio-vizual.


Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 138007 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
50 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Rusine parlamentului dominat de psd, alde, udmr

si pro-ponta !!! Si inca in timpul starii de urgenta pentru tara ...
Nenorocitilor, vindeti o parte din tara asta ??? Dar si parlamentarii PNL si USR ce au pazit ? Macar sa-l fi pus la vot ...

 

Romania nu poate sa accepte acest act de uzurpare a statului Roman.

Tradatorii trebuie sa infunde puscariile pe viata, indiferent de functiile pe care le detin.

Sa se sparga buba cu puroi acum, inainte ca sa punem tancuri pe strazile zonelor secesioniste.

 
 

 

Tradatorii

de neam si tara in frunte cu masonelul pus pe distrugerea Romaniei si a ortodoxiei, va face praf din Romania.
Ne vom uita la poze...Ceausescu asa cum a fost nu si ar fi vindut tara. Aici nu este vorba de PSA. Este vorba de masonelul tradator si de toti criminalii.
Ceausescu se rascoleste in mormint.

Doamne nu ne lasa!

Sa va fie rusine TRADATORILOR. La zid cu voi !!!

Politicienii Romaniei au tratat tara noastra ca pe un rol de hirtie igienica. Bineinteles ca asta duce la razboi civil. Autonomia duce la secesiune. Ungaria sa-si vada de nemerniciile ei iar Romanii vinovati trebuie acuzati si condamnati pentru inalta tradare.

"adoptat tacit de deputati"

Cum adică 'tacit'?
"Tacit", adică prin lipsă de cvorum (a se citi nepăsare)??? Eu știam că (,) cvorumul este o condiție necesară adoptării unei legi (cine știe altfel, să lămurească aici)
"Tacit", fiindcă au votat pe orbecăite, fără sa aibă habar pe ce pun semnătura, ca primarul???
Sau "tacit", fiindcă au votat in cunoștință de cauză, dar au au evitat orice publicitate, conform unor ințelegeri ascunse cu UDMR și alții ???

Trebuie lămurită urgent chestiunea "tacitului", fiindcă indiferent de motivație, fapta e de natură criminală, aducand atingere integrității statale a Romaniei, Stat Unitar, conform Constituției. Care Constituție nu se poate schimba decat cu acordul poporului!

Presedintele camerei deputatilor este tovarasul

Marcel Ciolacu, presedintele mafiei psd ! Nu are nimic de facut acum la parlament in opozitie si nu este in stare sa tina seama de propunerile de legi din parlament ... Pe ei ii preocupa faptul ca guvernul PNL se descurca mult mai bine ca mafia psd si inca in conditii de pandemie ! Vedeti ca aceasta mafie psd-ista a lucrat si lucreaza numai la distrugerea Romaniei? Tot nu v-ati lamurit romani ? Nu mai VOTATI mafia psd care distruge Romania !

 

va avea

la anul si la multi ani. tema de campanie electorala. n

hc ct si vioslove, ceasca v-asteapta langa el

indesat intre voi, nu se va mai putea rascoli.

Constitutia Romaniei

ART. 1
Statul roman
(1) Romania este stat national, suveran si independent, unitar si indivizibil.
------------------------------------------------
UNITÁR, -Ă, unitari, -e, adj. Care formează un singur tot, un intreg; omogen. – Din fr. unitaire. (DEX)

INDIVIZÍBIL, -Ă, indivizibili, -e, adj. Care nu este divizibil, care nu poate fi divizat, impărțit; de neimpărțit, nedivizibil. – Din fr. indivisible, lat. indivisibilis. (DEX)
--------------------------------------------
ART. 13
Limba oficială
In Romania, limba oficială este limba romană.

CCR-ul nu se autosesizeaza? Ma refer la Curtea Constitutionala a Romaniei nu la Cacarau.

Asadar Grupul Infractional Organizat psd-alde-udmr TRADEAZĀ Romania!

Cu sprijinul tacit al televiziunilor pro-rusesti Antena3,Rtv si Realitatea PLUSISTA Tv.

Mai votati psd,alde sa udmr pentru in pui congelat stricat si in kil de ulei ranced????

Huuuuooooo!
Tradatorrilorrrr!
Huuuuooooo!

 

Te pomenesti ca PeNiniLii lu' Bratianu' si...

... ha-Barnistii tefelisti or fi votat contra. Asta ar fi o premiera pt. ei. Totzi sunt interesatzi doar cum sa fure mai mult, ce daca fac tzara aia praf in proces... :)

 

 

Pe buna, ne batem joc

Eu propun autonomia Brasov-Sibiu-Timisoara unde limba germana sa devina oficiala
De ce sa ne batem jo??
La fel si zona Mures-Tandarei-Rahova o zona autonoma unde limba Roma sa fie oficala
Dobrogea la fel o zona autonoma unde limba tatara sa fie oficiala alaturi de romana

Bucurestiul il impartim in mai multe zone autonome: rroma-romana-machedona-maghiara, etc

Bavisimo pseudo policticieni
de ce nu si oltenia , o zona autonoma unde analfabetisul teleormanean sa fie limba oficiala
Si uite asa tar lui papura voda va deveni o republica federala

Ce facem cu constitutia????
O putem schimba numai prin referendum tovarasi????
sau la Rahova prin butoane

 

Aceasta "lege"trecuta "tacit"prin camera din cauza imbecilitatii ei!

Sa speram ca Senatul nu va dormi asa cum a facut Camera!
Este o crima de neiertat comisa de membrii Parlamentului Romaniei!
In ultima instanta o astfel de "lege"este organica si nu poate adoptata fara doua treimi din Parlament,fara de care Constitutia tarii nu poate fi modificata!
Avem in fata un exemplu viu asupra perfidiei tipica animalelor de prada care stau la panda sa atace!
In cazul concret,sovinii unguri au pandit momentul tragediei nationale si mondiale produsa de pandemie,ca sa se furiseze in legislatia romana!Teo

 

Oare ce-or fi "votat" useristii

ca restul, tot voteaza din tata-n fiu.

 

 

usr nu conduce romania,nu conduce parlamentul sau guvernul

incearca cu alte texte :)

Domnilor ziaristi !

Pote faceti rost de lista care au votat acest proiiesct de lege sau cine a fost in sala la data respectiva. O gasit pe tema si orinea de zi a parlamentului .
In felul acesta stit bine cine sint si ce puteti face cei care ii votati .

 

@MugurdeFluier

Nu a votat nimeni nimic!
Deputatii au dormit ca de obicei,nici nu stiau ce legi asteapta sa fie votate!
"Legea"a fost adoptata tacit fara vot,deoarece ,conform unei proceduri idioate,o lege nevotata la termen este considerata adoptata "tacit"!
Un fel de echivalent al prescrierii crimelor nejudecate in termen!
Din fericire Senatul este forul decizional si,sper,ca imediat sa respinga aceasta incercare perfida de a strecura pe sub usa o lege care sa treaca neobservata,in plina lupta nationala cu pandemia!
Un adevarat pumnal infipt pe la spate romanilor!
Un act perfid,specific unor caractere de joasa speta,caracteristica animalelor de prada care pandesc momentul neatentiei!
UDMR va trebui scos din parlament prin orice cai,inclusiv al ridicarii pragului parlamentar,si al alegerii parlamentarilor in doua tururi nominal si nu pe liste!
PSD,daca nu vrea sa fie tinut raspunzator de distrugerea unitatii teritoriale a Romaniei trebuie sa faca orice sa indrepte situatia!Teo

Multam fine !

nu stiam de asiaceava mersi pentru clarificare .

senatul e dominat total de psd

in concluzie,legea va trece.
ccr va fi cuminte,au bani+pensii uriase.

Romania e o țară fără viitor!

Va dispărea de pe hartă și va răman un accident al istoriei, distrusă de propriile grupări de hoți care au jefuit-o de 30 de ani - așa-zisele partide (nici o deosebire intre ele, că mai toate din FSN se trag și toate au fost infiltrate). Un stat securisto-mafiot, cu o Justiție PROFUND corupta, cu un sistem de sănătate mizerabil, cu un popor incult (din pricina sistemului de educație prăbușit), un stat recunoscut in lume pentru hoții lui și pentru șparangheliști, nu merită să mai aibă o țară. Sunt 4 milioane care au emigrat, cel mai mare exod din istorie, După cele petrecut sub diktatura militară in aceste luni și incompetența evidentă a Ciumei Galben-portocalie, vor mai pleca milioane. Vor rămane bugetarii puturoși, cei cu pensii nesimțite speciale, politrucii și cei care și-au cumpărat loc de veci in cimitir. La primul cataclism geo-politic, RO va dispărea.

 

Romanica, o tzara care "s-a furat" pana la...

... auto-disparitzie. O premiera mondiala... :)

Sa nu uitati sa va reuniti toti la bairam

se-anunta surprize.

@tot-la-vale

Ce te mai bucuri!hai, spune drept,nu aborda acest discurs
fals-pesimist.
Tu si altii ca tine tot incercati sa vestiti sfirsitul Romaniei dar nu aveti nicio sansa!

Oare?

Legea asta nu trece de Parlament, va ramane in sertare, asa cum s-a mai intamplat si cu altele, iar daca chiar va trece, se va opri la CCR, pentru ca are elemente de neconstitutionalitate. Forma asta de organizare teritoriala, cu Tinut si Scaune, cu Presedinte si Consiliu, nu este prevazuta in Constitutie. Iar pentru modificarea ei va trebui facut referendum, care ma indoiesc ca va aproba asa ceva.

 

Doamnelor si domnilor, parlamentul sobolanilor rosii V-A BAGAT

MO RTUL in CASA :)))
Aceasta vrajeala conceputa la Budapesta si executat la Bucuresti, in Parlamentul Romaniei, creaza un nou stat pe teritoriul Romaniei: Maghiaria Mica. Anul viitor, urmeaza Transilvania intreaga. In fine Ungaria Mare va fi vecinul Romaniei Mici ! Maghiaria Mica va avea presedinte, parlament, guvern, politie si armata :))) Si cine plateste ? Romania, fiindca ea este mai pr oasta!

Proiectul INFAM a fost prezentat aseara de catre Oreste Teodorescu la TealitateaTV. Un proiect vechi de 3 ani, trecut sub tacere de catre aliatii udmr, CIUMA ROSIE: PSD+ALDE. Cine se pupa cu ministrul de externe maghiar Siigarto? Melescanu si Tarceanu (care sia. facut si una dintre nunti la Budapesta), Dragnea si restul haimanalelor criminale din cuibul mafiotilor rosii.

Au murit degeaba romanii !!! Cat mai mentineti acest parlament TRADATOR si PARAZIT in functiune?

 
 

Din scandalul din trecut dintre PSD care era la putere is Iohannis.

Parlamentu daca imi aduc amine fuctioneaza in felul acestea propunerile de legi se pun cu celputin 2-3 saptamini inainte sa fie APROBATE pe ordinea de zi pentru a fi dicutate de parlament . Deci exista clar o premeditare a acestora care au aprobat punerea pe ordinea de zi din timp a cestei legistalti .
Sa luma si in cosiderare ca presa mai arunca si fumigene ca sa traiesca si ei !! LOL .

 

Curtea Martiala

Pentru ca tot este un regim militar in Romania, toti cei care au facut sa se intample asta ar ar trebui sa ajunga in Curtea Martiala!

 

daca se aproba de parlamentarii alesi va duce la federalizarea tarii

Urmeaza autonomia Olteniei

 

Sudul nu vrea autonomie. Dimpotriva, vrea integrare totala cu

zonele de la care pot sa suga. Au dat si ei un Mihai Viteazul acum 400 de ani. Iar de atunci dau numai tunuri. Pe banii altora, bineinteles.

Mesaj anti-unitate natzionala !...

... cum ar zice menumorut-injineru'... :)


Prima   1   2   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor