Viceprimarul PNL Cornel Pieptea a demisionat: Cine preia interimatul la Primaria Capitalei?

Marti, 15 Septembrie 2015, ora 17:08
3868 citiri
Viceprimarul PNL Cornel Pieptea a demisionat: Cine preia interimatul la Primaria Capitalei?

Viceprimarul PNL Cornel Pieptea (foto) a demisionat marti din functie, in contextul in care a refuzat inca de saptamana trecuta sa preia interimatul dupa arestarea preventiva a primarului general Sorin Oprescu.

Pe ordinea de zi a sedintei Consiliului General, care incepe la ora 17:00, figureaza atat demisia lui Pieptea, cat si alegerea unui nou viceprimar, urmand ca abia dupa aceea sa se voteze caruia dintre cei doi viceprimari i se vor delega atributiile primarului general, pe perioada urmatoarelor cel putin 20 de zile de arest preventiv.

Cel de-al doilea viceprimar al Capitalei este Dan Darabont (PSD).

Oficial, Bucurestiul nu are primar general: Sorin Oprescu, suspendat din functie

Viceprimarul PNL nu vrea sa preia interimatul, dupa arestarea lui Sorin Oprescu: Nu pot indeplini cu succes

La ora actuala nici PNL, nici PSD nu au majoritate in Consiliul General, prin urmare se poarta negocieri pentru obtinerea voturilor necesare pentru noul viceprimar si pentru viitorul interimar, atat cu independentii, cat si cu consilierii de la celelalte partide.

PNL nu vrea interimatul

Intr-o conferinta de presa sustinuta marti de prim-vicepresedintii PNL Anca Boagiu si Teodor Atanasiu, co-presedinti ai PNL Bucuresti, s-a anuntat faptul ca PNL propune un "Acord pentru bucuresteni", ca urmare a suspendarii din functie a primarului general Sorin Oprescu.

"Noi am facut o analiza a situatiei din Consiliul General al Municipiului Bucuresti si am observat ca nu exista niciun partid care sa detina o majoritate in Consiliu. Astfel, Partidul National Liberal are 22 de consilieri, Partidul Social Democrat - 14, PMP - 4, ALDE - 4, PSRO - 3, PP-DD - 3, independenti - 3. Cu alte cuvinte, nu exista o solutie la indemana pentru ca unul dintre partide sa-si asume, pe majoritatea pe care o are, acest interimat la Primaria Generala a Bucurestiului", a declarat Teodor Atanasiu, subliniind faptul ca PNL "nu doreste sa preia mandatul lui Sorin Oprescu", in schimb vine cu o propunere adresata atat celorlalte partide reprezentate in CGMB, cat si societatii civile si bucurestenilor, in general.

"Este un acord care, pentru aceasta perioada de interimat de noua luni de zile, sa rezolve problemele stringente ale bucurestenilor, pentru ca ei sa primeasca serviciile publice corect si functional.

Partidul National Liberal, care are 22 de consilieri din 53, nu doreste sa preia atributiile primarului general, in schimb propune tuturor un acord. Daca se va gasi o majoritate care sa imbratiseze acest acord pe care noi il propunem, atunci suntem dispusi sa discutam orice solutie pentru numirea unui primar interimar care sa respecte acest acord", a declarat Atanasiu.

La randul sau, co-presedintele PNL Bucuresti Anca Boagiu a prezentat principalele probleme cu care se confrunta bucurestenii, venind cu mai multe propuneri, printre care auditarea in regim de urgenta a Primariei si a institutiilor din subordinea Consiliului General, transparentizarea actului administrativ prin publicarea tuturor contractelor de achizitii publice de la nivelul CGMB si al Primariei, dar si "salvarea de la dezastru a serviciilor publice din Bucuresti", mai exact RADET si RATB.

De asemenea, PNL propune celorlalte partide sa sustina eficientizarea activitatii Politiei Locale, continuarea si finalizarea investitiilor, precum si stoparea risipei din banul public prin introducerea standardelor de cost.

In plus, Guvernului i s-a cerut sa rezolve obligatiile restante fata de locuitorii Bucurestiului, printre care finalizarea metroului catre Drumul Taberei, a centurii Capitalei sau transferarea ELCEN in patrimoniul Municipiului Bucuresti, pentru a putea fuziona cu RADET.

Citeste si:
Ludovic Orban, mesaj pentru tinerii liberali: „Membrii TNL prezenţi la congres nu se vor lăsa controlaţi. Mă aştept de la voi să fiţi liberi” VIDEO
Ludovic Orban, mesaj pentru tinerii liberali: „Membrii TNL prezenţi la congres nu se vor lăsa controlaţi. Mă aştept de la voi să fiţi liberi” VIDEO
Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat sâmbătă, 18 septembrie, la Şcoala de Vară a TNL din staţiunea Venus, că se aşteaptă ca tinerii liberali care vor fi prezenţi la congresul din...
Klaus Iohannis, la volanul noului model Dacia Duster. „Firmele s-au pregătit pentru continuarea activităţilor economice” VIDEO
Klaus Iohannis, la volanul noului model Dacia Duster. „Firmele s-au pregătit pentru continuarea activităţilor economice” VIDEO
Preşedintele Klaus Iohannis a testat sâmbătă, 18 septembrie, noul model Dacia Duster, varianta facelift produsă la Mioveni. Șeful statului a mărturisit că experienţa şofatului a fost...
Sursa: Ziare.com