Crucea Rosie - donatie de 30.000 de dolari pentru romanii afectati de inundatii

Joi, 11 Noiembrie 2010, ora 20:52
1216 citiri
Crucea Rosie - donatie de 30.000 de dolari pentru romanii afectati de inundatii
Foto: Arhiva

Crucea Rosie Romana a primit, joi, o donatie in valoare de 30.000 de dolari pentru ajutorarea familiilor afectate de inundatiile care au avut loc in vara acestui an.

Suma urmeaza a fi folosita pentru achizitionarea de frigidere si aparate de incalzire pentru 100 de familii din zonele in care exista victime ale inundatiilor, distribuirea acestora urmand sa fie facuta pe baza unor anchete sociale realizate de voluntarii Crucii Rosii, in colaborare cu autoritatile locale.

Donatia a fost facuta de firma UPS Romania, care i-a inmanat presedintelui Crucii Rosii Romane, Mihaela Geoana, un cec in valoare de 30.000 de dolari, aceasta multumind pentru ajutorul oferit si pentru dovada de solidaritate aratata de UPS fata de victimele inundatiilor.

Mihaela Geoana a precizat ca aparatele electrocasnice care vor fi achizitionate vor ajunge la beneficiari pana la Craciun. Ea a adaugat ca toate cele 100 de familii care vor primi frigiderele si aparatele de incalzit locuiesc in baraci si au mare nevoie de acest ajutor.

Reprezentantul UPS Romania, Iulia Nartea, a declarat ca principala menire a companiei sale o reprezinta ajutorarea comunitatilor aflate in dificultate, prin voluntariat, transport de materiale si donatii in bani. Ea si-a manifestat satisfactia ca a putut colabora cu Crucea Rosie Romana si ca a putut oferi ajutor unor familii aflate in dificultate.

Presedintele Crucii Rosii Romane a precizat ca prin programul de sustinere a familiilor ramase fara locuinta in urma inundatiilor au fost distribuite, in luna octombrie, 300 de aragazuri, 300 de butelii, 300 de kituri de bucatarie, 30 de plite electrice, 135 de calorifere, dar si tichete de masa in valoare de 12.507 de lei.

Mihaela Geoana a adaugat ca prin programul "Banca de alimente" au fost distribuite familiilor din judetele cele mai afectate - Bacau, Tulcea, Botosani - peste 77.000 de kilograme de alimente de baza, la care se adauga peste 111.000 de litri de apa, peste 150.000 de kilograme de cereale, dar si imbracaminte, produse de igiena personala, paturi, cizme de cauciuc, paturi pliante si medicamente in valoare de 262.000 de euro.

Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
#Crucea Rosie Romania donatie, #ajutor familii afectate inundatii , #ajutoare