Ziare.com

Guvernul numara persoanele cu dizabilitati: Cum sta, de fapt, Romania

Miercuri, 05 Septembrie 2012, ora 13:09

   

Guvernul numara persoanele cu dizabilitati: Cum sta, de fapt, Romania
Ministrul Muncii, Mariana Campeanu, anunta ca a infiintat o comisie care sa reanalizeze dosarele persoanele cu handicap declarate ca obtinute in mod fraudulos de controalele ministrilor Muncii din Cabinetele Boc.

Si ca va acorda o perioada de gratie persoanelor cu dizabilitati care au pierdut ajutorul guvernamental din cauza faptului ca nu si-au achitat oblogatiile fiscale - masura decisa printr-o Ordonanta a fostului guvern PDL.

Dar cum sta, de fapt, Romania la ponderea persoanelor total dependente de ajutorul societatii: pondere in populatia reala, in buget, in comparatie cu celelalte tari din Uniunea Europeana?

Romania are 1,25 milioane inactive pe motiv de diverse dizabilitati, potrivit datelor centralizate pe 2012 de Institutul National de Statistica, ceea ce este echivalent cu 6% din populatia totala a tarii. Cam doua treimi dintre aceste persoane (64,1%) au varsta intre 55 si 64 ani, 60,2% sunt femei si 65,1% locuiesc in mediul urban.

Cu toate acestea, contrar perceptiei comune, o parte semnificativa dintre persoanele cu dizabilitati desfasoara o activitate ( circa 405 mii) iar 40 de mii dintre ele figureaza drept someri in acceptiunea Biroului International al Muncii. Daca facem totalul, obtinem impresionantul numar de 1,7 milioane persoane cu dizabilitati, adica aproape 9% din populatia tarii.

Cifra poate parea exagerata iar unele incadrari sunt discutabile, dar se pliaza pe media UE. Daca se intra, insa, in amanunte, se constata cu surpriza ca, de fapt, doar 76 de mii de persoane ( 4,5% din total !!) au indicat drept sursa a restrictiilor de participare la viata profesionala, exclusiv limitari functionale. Cea mai mare parte (61,5%), peste un milion de persoane, au invocat atat problemele de sanatate cat si limitarile functionale.

Citeste mai multe despre Guvernul numara persoanele cu dizabilitati: Cum sta, de fapt, Romania - pondere, inactivitate, solutii pe Curs de Guvernare.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3398 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

pai fiecare roman este dizabilitat ...

pentru ca ei ne vor cu fundu in razatoarea lor, inloc ca ei sa-si dea fundu pe razatoarea noastra.

 

Ar fi bine

sa se ocupe si cu tiganii care primesc ajutoare sociale desi ai palate si masini de firma.

 

incepe pomana electorala

prin satele din moldova si oltenia unde populatia este oarba.

 

Ei na....

Cred ca trebuie sa numere, mai intai, persoanele cu "dizabilitati" din parlament, guvern, justitie, diplomatie, etc.... Aia de la tzara nu fac decat un rau minuscul. Vor sa traiasca. Astia de care va spuneam , conduc Romania. Si o fac foarte rau.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor