Ziare.com

Legea asistentei sociale: raman 9 ajutoare sociale, din 54

Luni, 09 Mai 2011, ora 22:40

   

Legea asistentei sociale: raman 9 ajutoare sociale, din 54
Noua lege a asistentei sociale, in forma refacuta, prevede scaderea numarului de categorii de ajutoare sociale, dar si sanctiuni dure pentru cei care refuza un loc de munca.

Legea asistentei sociale prevede ca ajutoarele sociale sa fie acordate numai dupa evaluarea veniturilor monetare realizate de persoane, dar si dupa evaluarea bunurilor si imobilelor detinute si a veniturilor potentiale obtinute prin valorificarea bunurilor imobile, conform proiectului publicat pe pagina de Internet a Ministerului Muncii.

Legea mai prevede ca cele 54 de ajutoare sociale, care in prezent sunt platite de Miisterul Muncii, sa fie regrupate, urmand sa existe mai putine, doar noua tipuri de ajutoare sociale. Legea prevede si facilitati de acces la mediul fizic, informational si comunicational, ajutoare in natura si facilitati fiscale, in functie de situatie, conform unor legi speciale.

Conform legii, in situatia in care persoanele carora li se acorda beneficiile de asistenta socia se incadreaza in munca se intorc la activitatea profesionala sau incep o activitate pe cont propriu, acestea pot beneficia, dupa caz, in conditiile prevazute de legile speciale de majorari ale ajutoarelor sociale sau de prelungirea perioadei de acordare a ajutorului cu maxim 3 luni, din luna incadrarii in munca, dar si de stimulente pentru suplinirea unor servicii sociale.

Refuzul unui loc de munca, al participarii la cursuri de formare/calificare/recalificare sau la alte masuri active prevazute de lege poate conduce la diminuarea cuantumului beneficiului de asistenta sociala sau la incetarea acestuia si interdictia de acordare a unui nou beneficiu de asistenta sociala pe o perioada stabilita de lege.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 5556 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

FELICITARI GUVERNULUI !

BRAVO DOMNULE BOC! STATUL SOCIAL TREBUIE DESFINTAT. CINE NU MUNCESTI N U TREBUIE SA PRIMEASCA NIMIC. 3 LUNI AJUTOR DE SOMAJ SI ATA. SI ASTA E PREA MULT. NOI CEI CE MUNCIM SI TINEM TARA ASTA IN SPATE DE CE SA PLATIM IMPOZITE CA SA STEA TRANTORII DE LA PSD CU MAINILE INTINSE.

 

Felicitari GUVERNULUI caci el este cel ce emit legi, ordonante, etc.

Felicitari, deci GUVERNULUI, pentruca pune in valoare munca , reduce asistenta sociala si premizele STATULUI SOCIASL.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor