Pensia sociala minima garantata va fi in continuare platita

Vineri, 16 Iulie 2010, ora 17:39
3475 citiri
Pensia sociala minima garantata va fi in continuare platita
Foto: Arhiva

Pensia sociala minima garantata va fi si in continuare platita, in exact aceleasi conditii ca si pana acum, desi denumirea sa a fost schimbata in indemnizatie sociala pentru pensionari, precizeaza Ministerul Muncii.

Astfel, pensia sociala minima garantata a fost introdusa incepand cu data de 1 aprilie 2009 prin Ordonanta de Urgenta nr. 6/2009, in scopul imbunatatirii sistemului de protectie sociala, in concordanta cu prioritatile nationale, astfel incat sa fie incurajata solidaritatea cu persoanele vulnerabile economic, precum si pentru a se evita excluderea sociala a unei parti din pensionarii sistemului public de pensii.

Actualul guvern, din dorinta de a evidentia faptul ca acest drept are un caracter necontributiv si se acorda, in conditiile legii, pensionarilor sistemului public de pensii, pentru care nivelul cuantumului pensiei, cuvenit sau aflat in plata, este situat sub 350 de lei (nivelul indemnizatiei sociale pentru pensionari pentru anul 2010), neavand caracterul juridic al unei pensii, a reglementat inlocuirea sintagmei "pensie sociala minima garantata" cu sintagma "indemnizatie sociala pentru pensionar".

In consecinta, "indemnizatia sociala pentru pensionari" va continua sa asigure evitarea excluderii sociale a pensionarilor cu venituri reduse, iar schimbarea denumirii nu afecteaza nici cuantumul si nici modalitatea de acordare, subliniaza MMFPS.

Inlocuirea sintagmei "pensie sociala minima garantata" cu "indemnizatie sociala pentru pensionari" a fost operata prin art. 7 din Legea nr. 118/2010 privind unele masuri necesare in vederea restabilirii echilibrului bugetar.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#pensia minima garantata, #Ajutoare sociale, #indemnizatie sociala pentru pensionari , #ajutoare
Comentarii
Poza Vasi
Vasi
rank 5
Greu de gasit o pozitie obiectiva in privinta acestei "pensii minime obligatorii"!