Ziare.com

Comisie parlamentara de investigare a defrisarilor ilegale

Miercuri, 24 Septembrie 2008, ora 17:20

   

Comisie parlamentara de investigare a defrisarilor ilegale
Senatul a hotarat, miercuri, infiintarea unei comisii de ancheta pentru investigarea taierilor ilegale din fondul forestier.

Comisia va verifica si modul in care s-au respectat contractele dintre statul roman si marile societati comerciale privatizate, in special angajamentele de protectie a mediului.

Conform deciziei de miercuri, raportul acestei Comisii de ancheta va fi prezentat pana pe 30 noiembrie.

Raportul Comisiei de ancheta va veni si cu solutii concrete. Astfel, senatorii ar putea propune modificari legislative care sa prevada asigurarea continuitatii padurii sau instituirea unui cadru juridic legal pentru a obliga persoanele fizice si juridice care au in proprietate terenuri cu destinatie forestiera sa le impadureasca.

Cererea de infiintare a Comisiei a fost semnata de 51 de parlamentari de la PC si PSD.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1468 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Mare minune

Domnilor parlamentari - din nou ne facem ca lucram. Uitati-va in curtea proprie. Sau nu vedeti padurea de barna din ochiul personal. S-au defrisat zeci de hectare de spatiu verde-este adevarat total neingrijit- din spatele Palatului Parlamentului. Ca orice ,,gospodar,, nevolnic, Parlamentul isi mai tundea (arareori) peluzele din fata. In spate au prosperat zeci de hectare de pomi, o adevarata padure. Cu asidua asistenta popeasca (se construiau 20-30 de catedrale de cat s-a defrisat de mult)toata aceasta padure, practic spatiu verde in inima Bucurestiului, a fost retezata in cateva zile, in toiul verii. Apoi.... pace si nici o miscare. Ne mai plangem de canicula si lipsa spatiilor verzi in Bucuresti. Halal preocupari parlamentare.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor