Grupul de Dialog Social va ramane fara sediu

Joi, 20 Decembrie 2007, ora 19:26
1600 citiri

GDS acuza Camera Deputatilor ca a adoptat o lege prin care lasa organizatia fara sediul din Calea Victoriei si inlesneste transferul cladirii catre o organizatie de tineret care este implicata in scandaluri imobiliare.

Membrii GDS fac referire la modificarea Legii 350/2006, legea tinerilor, adoptata saptamana trecuta de plenul Camerei Deputatilor, lege care clarifica situatia celor doua Fundatii pentru Tineret existente, redenumind una dintre ele "Consiliul National al Fundatiilor pentru Tineret". Grupul pentru Dialog Social afirma ca una din prevederile adoptate va lasa asociatia fara sediul de pe Calea Victoriei.

Potrivit sursei citate, deputatii, sub conducerea presedintelui Bogdan Olteanu, au modificat si articolul 14 al legii, introducand pe lista imobilelor ce vor fi transferate in patrimoniul CNFT pe langa acele cladiri care ale fostului UTC, si sediul din Calea Victoriei. GDS critica modificarile aduse pe motiv ca sediul organizatiei din Calea Victoriei nu a facut niciodata in proprietatea UTC, iar transferul sau catre CNFT este abuziv. "Cladirea din Calea Victoriei 120 a fost transmisa, in 1981, din administrarea Muzeului satului si de arta populara in administrarea C.C.al UTC, fara plata, pe durata nedeterminata si a fost folosita de Nicusor Ceausescu si de anturajul sau", declara membrii GDS.

Reprezentantii organizatiei mai spun ca, pe langa tentativa de a prelua sediul pe care GDS il are doar in administrare, Camera Deputatilor incearca sa improprietareasca cu o cladire de patrimoniu o asociatie a Fundatiilor Nationale si Judetene pentru Tineret implicate in multe scandaluri imobiliare prin care si-au instrainat sediile.

Articolul 14 modificat al legii 350/2006 are urmatoarea structura prevede ca noul "Consiliul National al Fundatiilor pentru Tineret este persoana juridica de drept privat si de utilitate publica, autonoma, neguvernamentala, apolitica si fara scop lucrativ, a carei adunare generala este constituita din reprezentantii fundatiilor judetene pentru tineret si a municipiului Bucuresti".

Initiatorul proiectului de lege a fost deputatul Lia-Olguta Vasilescu, in acea vreme membru PRM. "Pentru a putea sa recuperam acest patrimoniu si pentru a fi foarte clar cine este continuatorul de drept al fostei UTC, de fapt toate organizatiile de tineret politice si apolitice dupa 1990, am considerat necesar sa modificam acest proiect de lege", a motivat Lia-Olguta Vasilescu in cadrul dezbaterii proiectului de Lege pentru modificarea Legii tinerilor.

REPER ar vrea candidați comuni cu Alianța Dreapta Unită, la Capitală: "Luăm cu toții decizia matură de a ne așeza cât mai repede la masă"
REPER ar vrea candidați comuni cu Alianța Dreapta Unită, la Capitală: "Luăm cu toții decizia matură de a ne așeza cât mai repede la masă"
REPER, partidul condus de fostul premier Dacian Cioloș, anunță că a trimis o invitație la dialog colegilor de la USR, PMP și Forța Dreptei, filialele din București, în vederea găsirii...
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
Preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor, George Simion, a declarat joi, 28 martie, la Bistriţa, că a avut consfătuiri cu 30 de formaţiuni politice neparlamentare, cu care ar urma să...