Angajatii romani stau mult si fara spor la serviciu

Luni, 12 Decembrie 2011, ora 08:38
2590 citiri
Angajatii romani stau mult si fara spor la serviciu
Foto: Adevarul

Desi romanii lucreaza 41 de ore saptamanal, productivitatea lor nu este nici macar la jumatate din media europeana. Nici germanii nu sunt cei mai harnici din Europa, insa cliseele precum "grecii cei lenesi" nu au nicio legatura cu realitatea.

Astfel, grecii si austriecii sunt cei care muncesc cele mai multe ore, daca vorbim despre angajatii cu norma intreaga, arata un nou raport Eurostat (biroul european de statistica), citat de Adevarul.

In fiecare saptamana, grecii si angajatii din Austria stau cate 43,7 ore, in timp ce un neamt sta doar 42 de ore la munca. Daca vorbim insa de salariatii cu jumatate de norma, grecii stau cel mai mult la serviciu: 42,2 ore pe saptamana, fiind urmati de cehi, cu 41,2 ore.

Romanii, cu 41 de ore muncite pe saptamana, se afla destul de aproape de media europeana, care este de 41,6 ore.

Timpul stat la munca nu este insa singurul indicator care arata cat de eficient este un angajat. Un alt factor important in evaluarea salariatilor europeni este productivitatea muncii. Romanii nu stau foarte bine la acest capitol, avand in anul 2010 o productivitate de doar 47 de puncte procentuale, media europeana fiind de 100 de puncte.

Mai ineficienti decat romanii sunt doar bulgarii, cu o productivitate de 41,6. La celalalt pol, in fruntea clasamentului, sunt luxemburghezii, cu o productivitate de 171,8, desi nu lucreaza decat 37 de ore pe saptamana.

Nemtii au si ei o productivitate peste medie - 105. Inaintea lor se afla insa tari precum Franta, Irlanda,Belgia, Marea Britanie, Elvetia, Olanda, Italia sau Spania.

Quarterly Report - Editia 4

Marcel Ciolacu a ajuns în Turcia. Ce speră să obțină în urma vizitei VIDEO
Marcel Ciolacu a ajuns în Turcia. Ce speră să obțină în urma vizitei VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a fost primit luni, 20 mai, pe Aeroportul Internaţional Esenboga, de reprezentanţi ai autorităţilor din Ankara. El face o vizită oficială în Turcia, la invitaţia...
Clotilde Armand, încrezătoare în victoria „categorică” la Sectorul 1: ”Oamenii nu-și doresc un primar care a activat în SRI”
Clotilde Armand, încrezătoare în victoria „categorică” la Sectorul 1: ”Oamenii nu-și doresc un primar care a activat în SRI”
Clotilde Armand, primărița Sectorului 1, a fost invitata ultimei ediții a rubricii „Cu fața la alegători”, unde a vorbit despre proiectele realizate în mandatul său, despre...
#angajati romani productivitate, #ore muncite saptamanal romani , #angajati